Houten kerstster maken

Houten (kerst)ster maken

Kerstversiering, wanneer je daar precies mee mag beginnen, daar zijn de meningen over verdeeld. Ik als echte kerstliefhebber versier het huis het liefst eind november al, maar menig Nederlander vindt het vertrek van de Goedheiligman het startsein voor het kerstseizoen. Ik kan er het hele jaar door naar uitkijken om mijn huis vol te hangen met kerstversiering én zelf aan de slag te gaan met het maken van kerstdecoratie.

Kerstster van hout maken

Wil jij ook graag zelf je kerstversiering maken? Kijk dan snel verder hoe je in een paar simpele stappen een houten (kerst)ster maakt met lichtjes.

DIY Houten (kerst)ster
stap 1

Teken een ster

Teken de ster over op het hout. Let er hierbij op dat de punt van de ster naar boven wijst en mooi in het midden zit.

DIY Houten (kerst)ster stap 2
stap 2

Teken stipjes

Teken nu twintig stipjes op de ster. Verdeel deze mooi over de beschikbare ruimte. Dit zijn de punten waar je straks de gaten voor de lampjes gaat boren.

DIY Houten (kerst)ster stap 3
stap 3

Boor de gaten

Boor nu gaten op de plek waar je net de stippen hebt gezet. De grootte van het gat is afhankelijk van de lichtjes die je er straks in wil plaatsen.

DIY Houten (kerst)ster stap 4
stap 4

Verdeel de lampjes

Nu de gaten geboord zijn, kunnen de lampjes verdeeld worden in de gaatjes. Hier is gekozen de lampjes vanaf buiten in het gaatje te stoppen. Wil je geen draad zien? Kies dan voor standaard kerstverlichting en stop deze aan de achterzijde van het gat. Ik werk hier met ledlampjes die werken op batterij, ideaal omdat het bord nu overal neergezet kan worden zonder een stopcontact nodig te hebben!

DIY Houten (kerst)ster stap 5
stap 5

Werk het draadje weg

Aan het einde blijft er een draadje over die vast zit aan het stroompunt. Zorg dat dit punt zo dicht mogelijk bij de onder of bovenkant van het bord zit, zodat het doosje aan de achterkant van het bord kan worden weggewerkt.

Benodigdheden

Materialen (3)
Gereedschappen (2)

Kerstversiering maken

En klaar is je zelfgemaakte (kerst)ster van hout! Ben je geïnspireerd en ga je zelf ook aan de slag? Bekijk dan meer van onze DIY-ideeën voor kerst en zorg voor een gezellig huis vol zelfgemaakte kerstversiering! En wil je alvast beginnen met aftellen tot Kerstmis? Maak dan een persoonlijke adventskalender met cadeautjes!

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.

Volg ons en mis niets!