Houten (kerst)ster

Houten (kerst)ster maken

Kerstversiering, wanneer je daar nou precies mee van start mag gaan, daar zijn de meningen over verdeeld. Ik als echte kerstliefhebber versier het huis het liefst eind november al, maar menig Nederlander vind het vertrek van de Goedheiligman het startsein voor het kerstseizoen, yay! Hoog tijd dus voor een leuke DIY in kerstsfeer. Kijk snel verder hoe je in een paar simpele stappen een houten (kerst)ster maakt die de donkere decembermaand extra gezellig gaat maken.

DIY Houten (kerst)ster
stap 1

Tekenen

Teken de ster over op het hout. Let er hierbij op dat de punt van de ster naar boven wijst en mooi in het midden zit.

DIY Houten (kerst)ster stap 2
stap 2

Stipjes tekenen

Teken nu twintig stipjes op de ster, verdeel deze mooi over de ruimte. Dit zijn de punten waar je straks de gaten voor de lampjes gaat boren.

DIY Houten (kerst)ster stap 3
stap 3

Boren

Boor nu gaten op de plek waar je net de stippen hebt gezet. De grote van het gat is afhankelijk van de lichtjes die je er straks in wil plaatsen.

DIY Houten (kerst)ster stap 4
stap 4

Lampjes

Nu de gaten geboord zijn kunnen de lampjes verdeeld worden in de gaatjes. Hier is gekozen de lampjes van buitenuit in het gaatje te stoppen. Wil je nu geen draad zien? kies dan voor standaard kerstverlichting en stop deze aan de achterzijde van het gat. Ik werk hier met led lampjes die werken op batterij, ideaal omdat het bord nu overal neergezet kan worden zonder een stopcontact nodig te hebben!

DIY Houten (kerst)ster stap 5
stap 5

Stroom

Aan het einde blijft er een draadje over die vast zit aan het stroompunt. Zorg dat dit punt zo dicht mogelijk bij de onder of bovenkant van het bord zit, zodat het doosje aan de achterkant van het bord kan worden weggewerkt.

Benodigdheden

Materialen (3)
Gereedschappen (2)

En klaar is je zelfgemaakte (kerst)ster! Ben je geïnspireerd en ga je zelf ook aan de slag? Vergeet dan niet het eindresultaat te delen op Instagram. Gebruik daarbij #KARWEI en wie weet zie je jouw foto terug op onze Throwback Thursday. (* kast, boeken en kerstornament aan de muur zijn privé-bezet)

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.