De 4 lampen trends van 2020

De 4 lampen trends van 2020

Sfeervol licht kan hét verschil maken in je interieur. Wat zijn de lampentrends voor 2020? Wij staken een lichtje op bij verschillende trendwatchers en hebben de 4 belangrijkste lampentrends voor je verzameld.

Natuurlijke materialen

We zagen deze trend al een beetje in 2019 en hij wordt alleen maar sterker dit jaar: lampen van natuurlijke materialen. Denk aan rotan, zoals de Lavani en Lenni hanglamp, of aan bamboe, zoals de Indy lamp. Combineer met aardse en natuurlijke tinten in de rest van je interieur voor een evenwichtige, naturel look.

De hanglamp hangout

Alleen is ook maar alleen: net als bij kamerplanten zien we de ‘cluster’ trend ook bij lampen. Hang een aantal hippe lampen, op verschillende hoogtes, bij elkaar om dit effect te bereiken. Kies wel voor één dominante kleur, maar mix en match lampenmodellen en materialen met elkaar.

Wit (lampen)voetje halen...

De witte lamp is terug van weggeweest. Of je nou een landelijk, modern, industrieel of Scandinavisch interieur hebt: wit kan áltijd. Van elegante witte vloerlamp en ‘frosting’ gloeilamp, tot industriële hanglamp – kies voor wit en je combineert je lampen moeiteloos met je bestaande interieur.

Ovaal

Helemaal in vorm dit voorjaar is de ovale hanglamp. Een vleugje retro en opvallend elegant, bijvoorbeeld boven de eettafel. Hang de trendsetter uit met deze ovale hanglamp van natuurlijk materiaal, of kies voor een subtiel glazen exemplaar. Zo is je hippe interieurplaatje meteen rond! (Of ovaal?)

Shop de nieuwste lampen trends

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!