Scandinavische woonstijl

Altijd al Scandinavisch willen wonen? Tover je interieur om in een stijlvolle Scandinavische sfeer. Vind hier inspiratie, tips en ideeën voor het creëren van een Scandinavisch interieur! Oftewel een basic uitstraling met veel oog voor details. Laat je verrassen door onze inspiratie en ga voor Scandinavisch!

Volg ons en mis niets!

Scandinavisch interieur creëren met KARWEI

Wil je Scandinavisch wonen? Ga dan voor een licht en basic interieur dat stijl uitstraalt. Hier vind je allerlei inspiratie voor een Scandinavisch interieur, variërend van neutrale kleuren tot tijdloze elementen. De Scandinavische stijl heeft een frisse look doordat je gebruik maakt van veel lichtinval, een minimalistische setting en strakke lijnen in meubels, schilderen, behang en accessoires. En dat pas je toe binnenshuis, maar ook buiten in de tuin, het dakterras of het balkon!

Met een Scandinavisch interieur laat je verschillende stijlen op subtiele wijze weer terugkomen in de rest van je woning. Neem de print van je vloerkleed over en pas deze ook toe op een opvallende muur. Of laat verschillende prominent aanwezige kleuren terugkomen in kleine accessoires. Het Scandinavisch interieur is basic en strak, maar maakt gebruikt van subtiele details. Denk bijvoorbeeld ook aan een geraffineerde print op het behang, altijd met een gestructureerde stijl. Muren zijn doorgaans wit, alleen zie je af en toe wel subtiele, strakke strepen of stippen. En ook die zie je dan weer terugkomen in woonaccessoires. Bekijk op deze pagina onze vele tips om Scandinavisch te wonen met een minimalistische en toch opvallende stijl!

Scandinavisch wonen met Scandinavische meubels

De basic stijl zie je ook terug in de Scandinavische meubels. De Scandinavische meubels zijn over het algemeen strak en hebben een neutrale kleur met grijstinten.

Omgeven door lichte kleuren op de muren laat je veel natuurlijk licht binnen komen dat de Scandinavische meubels doen opvallen. De bank heeft bijvoorbeeld een strakke bouw met veel parallellen en symmetrie. Plofkussens maken plaats voor strakke, platte kussens, tegenover een ronde salontafel met weinig poespas. Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijk ogend hout dat je woning een tijdloos en modern karakter geeft. Je ziet veel wit voorbij komen, zowel op de muren als in de Scandinavische meubels, dat bijdraagt aan de tijdloosheid. Bekijk hier welke meubels het Scandinavisch wonen versterken, en maak deze prachtige basic stijl af met subtiele, originele accessoires!

Ga voor een strak, basic en tijdloos Scandinavisch interieur voor een rustige en stijlvolle omgeving in huis. Oriënteer je op deze pagina en maak het Scandinavische interieur eigen!