Binnenkijken bij interieurblogger Tanja van Hoogdalem

Het lichte huis van Tanja van Hoogdalem

Binnenkijken in huizen, altijd leuk! Het is vaak inspirerend om te zien hoe iemand anders een huis heeft ingericht. Ik ben Tanja van Hoogdalem en ik ben gek op een creatief interieur. Ik houd van planten, DIY-projecten en alles wat met interieur te maken heeft. Samen met Ingmar en hond Rocco woon ik in Dordrecht. Als hobby fotografeer ik graag en heb ik een interieur blog: tanjavanhoogdalem.nl. Tijdens onze huizenjacht zochten we een huis met een twist, net even wat anders dan anders. Ons huis heeft een speelse indeling en dat vinden wij zo leuk! Bij binnenkomst waren we gelijk verliefd. Dat kwam door de fijne entree en het vele licht in huis. Mijn interieurstijl is rustig, fris en geïnspireerd door de natuur. Ik laat je graag ons huis zien. Kijk je mee?

Begane grond

Je komt via onze tuin binnen in de hal. De slaapkamer is ook op de begane grond en via een grote schuifpui komen we in de tuin. Heerlijk in de zomer! Door de grote glazen schuifpui hebben we ook een lichte slaapkamer.

De hal vind ik een belangrijke ruimte in huis. Het is de eerste plek waar je binnenkomt en daar moet je je gelijk thuis voelen! De kapstok in onze hal maakte ik zelf met steigerbuizen van Karwei Een hele stoere eyecatcher! Je kunt allemaal losse onderdelen kopen zodat je je kapstok zelf vorm kunt geven. Zo maak je makkelijk je eigen kapstok op maat.

Op de vloer liggen Portugese tegeltjes. Aan de muur hangen lades, ook een makkelijk en leuk DIY projectje! Ideaal voor het opbergen van bijvoorbeeld sjaals, wanten of voor de post! Ik moet wel oppassen dat het geen verzamelbak van troepjes wordt ;). Heel verleidelijk om er snel even wat in te gooien. Maar zulke plekjes moet je ook hebben in huis, toch?


Via de hal kijk je zo onze slaapkamer in. In de slaapkamer ligt een eiken vloer die ik zelf wit heb geschilderd. Dit geeft een heel fris effect! Nadeel is dat je er alles op ziet, dus aan een extra keer stofzuigen ontkom ik helaas niet! Behalve als ik geen zin heb natuurlijk ;).

Eerste verdieping

Speels, licht en groen, zo zou ik ons huis en de interieurstijl omschrijven. Dat is ook goed terug te zien op de eerste verdieping. Op de eerste verdieping leven en eten we. Ook deze ruimte heeft weer een grote glazen pui waardoor er veel licht naar binnen komt. Onze hond Rocco ligt graag voor de grote ramen naar buiten te kijken. Hij is inmiddels het bekendste hondje van de buurt. Terwijl Rocco voor het raam ligt stoppen mensen vaak even om naar hem te zwaaien. Als we thuiskomen zien we hem boven al voor het raam liggen, zo leuk!

De hangstoel is één van mijn favoriete plekjes in huis. Heerlijk ontspannen met een boek of met mijn favoriete serie. Achter het tv-meubel hebben we een MDF-plaat met behang staan. Deze platen heb ik op maat laten zagen bij de Karwei.

De vaas op de salontafel kocht ik bij de Karwei. Hij kleurt mooi bij de kussens in de woonkamer! Het theelichthoudertje is ook van Karwei. Als ’s avonds donker is, brand ik graag een kaarsje. De mand van Rocco is een makkelijke DIY. Op Marktplaats heb ik een oude koffer gekocht. Van een plaid maakte ik een hoes voor het hoofdkussen. Rocco ligt er heerlijk in!

Tweede verdieping

Op de tweede verdieping bevinden zich onze werkkamers, badkamer en dakterras. Mijn werkkamer grenst met de deur aan het dakterras, dus in de zomer is het daar heerlijk pauzeren.

Ik werk thuis en een fijne werkplek is dan wel belangrijk. Met behulp van deze werktekening van Karwei heb ik de vakkenwand in mijn werkkamer gemaakt. Je hebt alleen wat vuren latten, verf en wat gereedschap nodig. Het is wel aan te raden om het samen met iemand te maken. Ik maakte de vakkenwand alleen, maar ik kwam soms wel een extra paar handen te kort! Ook maakte ik in mijn werkkamer deze multifunctionele plantenhanger met opbergvakken en ik maakte een bureau op maat met tegels!

Ik ben best een sloddervos en daarom vind ik organizers zo fijn. Op deze manier probeer ik een beetje geordend te werk te gaan. Ik ben dol op leuke notitieboekjes en potloden met een toffe print. Ideaal voor mijn to do lijstjes! Inmiddels heb ik al een hele verzameling.

Buiten

We hebben het geluk dat we naast een tuin ook een dakterras bij onze woning hebben. Eigenlijk zitten we nooit in de tuin, maar altijd op het dakterras! Een fijn plekje voor warme zomeravonden. De lampjes gaan dan aan en het vuurtje wordt aangestoken. Gezelligheid gegarandeerd :). Wil je ook graag binnenkijken in het huis van een andere interieurblogger? Bekijk hier de interieurstijl van stylist Marij Hessel.

Geschreven door:

Tanja van Hoogdalem

Hi! Ik ben Tanja en ik ben gek op een creatief interieur. Ik houd van planten, DIY-projecten en alles wat met interieur te maken heeft. Naast interieur heb ik een passie voor fotografie en deel ik regelmatig foto’s van mijn hond Rocco. Speels, licht en groen, zo zou ik mijn huis omschrijven. Hier en op mijn blog deel ik mijn passie voor interieur en hoop ik jullie te inspireren!

Volg ons en mis niets!