Koperen keuken stang voor pannen en lepels

DIY: Keuken stang van koper maken

Wil je meer ruimte in de keuken en keukengerei binnen handbereik? Maak een stang van koperbuis voor al je keukenbenodigdheden! Hang al je keukengerei op aan een roodkoperen buis met gelijk gekleurde S-haken die bevestigd is aan de keukenmuur boven het aanrecht. Zorg zo voor meer ruimte op het aanrecht, zodat je alle plek hebt om te kunnen snijden en andere voorbereidingen kunt treffen voor het koken. Zorg ervoor dat je kookplek praktisch is en er leuk uitziet. En daar zorgt deze DIY absoluut voor!

Een koperbuis met koppelstukken

Deze DIY is de meest eenvoudige klus maar met de grootste verandering. Opeens gaat je keuken leven en wil je het liefst alles uit de laden halen om op te hangen. De lengte van de roodkoperen buis bepaal je helemaal zelf en je kunt er zelfs voor kiezen om twee stangen naast elkaar te bevestigen op de muur. Jouw keuken, jouw kookwensen, jouw DIY-variant.

Kleine aanpassingen doen wonderen

Aan de subtiele stang boven het aanrecht kun je van alles ophangen, zoals een steelpannetje, maar ook trendy pannenlappen, houten snijplankjes of mini tuinkruidenplantjes. Naast een slanke buis voor pollepels, een garde en een schaar, kan je natuurlijk ook de oude keukenkraan vervangen met de zwarte keukenkraan Atlantic voor een volledig nieuwe look in de keuken. Of wat dacht je van een korte tegelrand langs de aanrecht, waarbij de tegel verticaal is getegeld? Er zijn zoveel mogelijkheden om met een kleine aanpassing een grote effect te creëren. Daarom zijn de DIY’s van Karwei zo leuk! Is je keuken klaar voor een nieuwe fase? Ga aan de slag met dit DIY-idee.

Wil je eigenlijk ook een nieuwe kleur op de keukenmuur? Bekijk alle mooie DIY keukenideeën voor meer inspiratie.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!