DIY boomstam plankjes aan de muur

DIY: boomstam met plankjes aan de muur

Ben je op zoek naar leuke muur ideeën met wandplankjes? Dan is deze DIY een échte aanrader. Haal de natuur naar binnen en maak met een boomstam en planken een stijlvolle open plankenkast. Origineler kan het bijna niet! Iedereen heeft wel een hoekje in huis - in de woonkamer, de slaapkamer of de kamer van je kind - waar je deze toffe creatie van wandplankjes kunt maken. Ontdek dit pure wandplank idee en maak je ruimte af met deze natuurlijke schappenkast.

Maak je eigen kast van wandplankjes

In deze DIY hebben we een boomstam van ongeveer 10 cm dik en 3 meter lang gebruikt. Deze kan je bij tuincentra of kwekers vinden, dus koop daar je dikke stam. En ga niet met een zaag het bos in op zoek naar de ideale boomstam. Belangrijk is dat de boomstam of dikke boomtak recht is en goed droog. Leg deze eerst een week in huis voordat je aan de slag gaat met het maken van de boomstam-wandplankjes-kast. Hieronder vind je alle stappen voor het maken van deze unieke wandcreatie.

stap 1

Zaag de boomstam in 4 stukken

Bepaal de hoogte van je wandcreatie. In deze DIY hebben we de stam in 4 gelijke stukken van 50 cm gezaagd. Zaag de stukken zo recht mogelijk af.

stap 2

Start met de eerste stam

Plaats de eerst stam op 90 cm uit de hoek en leg de eerste grenen plank er bovenop. Zet het hart van de onderste stam 15 cm van de muur en 80 cm vanaf de kant van de andere muur. Schroef vanaf de bovenkant de plank met de lange schroef (5 maal 80 mm) in het hart van de stam vast.

stap 3

Bevestig de eerste plank aan de muur

Plaats met behulp van je waterpas de eerste plank met stam tegen de muur en teken deze aan de onderkant af. Monteer nu een hoekbeugel recht op de muur in het midden van de plank en plaats een hoekbeugel links achter de stam, dusdanig dat je er met een schroefmachine nog goed bij kan.

stap 4

Schroef de beugels aan de plank

Zitten de hoekbeugels vast op de muur? Schroef dan met de kleine schroeven de beugels vast aan de plank.

stap 5

Plaats de volgende stam

Zet de volgende stam recht boven de eerste stam en plaats de tweede plank er bovenop. Herhaal de eerdere stappen hierboven en plaats vervolgens op dezelfde manier de derde en vierde wandplank.

Benodigdheden

Materialen (5)
Gereedschappen (4)
Tip!

Je kunt ervoor kiezen om te eindigen met een plank bovenaan of met een stam tussen de laatste plank en het plafond. Kies je voor dit laatste idee? Lijm dan de laatste stam vast met constructielijm.

Nog meer wandplank en muur ideeën

Plankjes, schapjes, dikke wandlatten: je kunt met onze muurdecoratie ideeën elke wand aankleden met toffe creaties. Etaleer je mooie items op elk wandplankje en geniet ondertussen van veel opbergruimte aan de wand met deze mooie DIY. Je muur krijgt direct een nieuwe uitstraling, of je nu kiest voor een lattenwand of een wandschildering. Welke muur of hoek ga jij aanpakken met een muur-DIY van Karwei?

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!