DIY eigen ronde tafel maken (hout op maat bestelbaar)

Jouw eigen ronde tafel maken (op maat bestelbaar)

De mooiste designmeubelen heb je zo gemaakt met Hout Op Maat. Zo ook deze toffe ronde tafel! De DIY is heel simpel, want in slechts enkele stappen heb jij de perfecte tafel eenvoudig en snel gemaakt. Hoe je dit doet? Je bestelt het hout op maat en je zet met dit kant-en-klaar pakket je eigen massief eikenhouten eettafel in elkaar. That’s it! Bekijk de stappen en de ronde eettafel is zo gemaakt.

Op maat hout

Laat je hout in allerlei vormen op maat laten zagen met onze handige Hout Op Maat tool. In verstek? Doen we voor je! We bezorgen het ook nog eens bij je thuis. Of als je het fijner vindt, leveren we je hout op maat gratis af in jouw Karwei.

Bestel de houten onderdelen van deze toffe DIY in een paar klikken kant-en-klaar via onze Hout Op Maat tool. Je hoeft niets meer te doen, behalve de benodigdheden te halen bij jouw Karwei. Deze kan je ook gemakkelijk online bestellen. Wat leuk is aan deze DIY is dat je helemaal je eigen draai kunt geven aan de tafel, aangezien het hout nog onbehandeld is. Geef je nieuwe ronde eettafel de kleur die je wenst, en creëer jouw unieke tafelcreatie.

Aan de slag

Voor de tafel hebben we houten onderdelen nodig uit massief eikenhout met een dikte van 18 mm. Het kant-en-klare houtpakket voor de eettafel bestaat uit de volgende delen:

• 1x rond 110cm, onder en boven ronding 2mm (A)
• 6x rechthoek 34x71,3cm, met 2x radius 10cm (B)

Bekijk eerst deze tekening van de tafel aandachtig, zodat je een goed beeld hebt van deze DIY. Heb je de klus helder? Top, dan gaan we nu aan de slag met de stappen van je nieuwe ronde eettafel!

DIY ronde houten tafel hout op maat
stap 1

Lijm de poten vast

Lijm de poten per paar op elkaar vast met houtlijm. Houtlijm over het hele oppervlak verdelen. Onder druk laten drogen. Zorg dat de twee panelen niet verschuiven ten opzichte van elkaar.

Kant-en-klaar houtpakket DIY ronde eettafel
stap 2

Bevestig de poten op het tafelblad

Schroef de drie poten elk vast met twee verstevigingshoeken en schroeven.

Eigen ronde tafel maken met houtpakket
stap 3

Zet de tafel op z’n poten

Draai de tafel met twee personen om en zet je nieuwe aanwinst op de gewenste plek.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!