Zelf bank maken van oude deur

Zelf een bank maken van een oude deur

Ontdek deze toffe DIY en ga je eigen stijlvolle loungebank maken van een oude deur. Tover een houten (paneel)deur om tot een loungebank met tafeltje voor magazines en mooie accessoires. Zet deze originele loungebank in je huis en zie hoe, door de eenvoud van deze bank, het een ware eyecatcher is in de ruimte. Bekijk de stappen hieronder en geef jouw oude deur een totaal nieuwe functie. Ga upcyclen en genieten!

stap 1

Maak de poten

Bepaal de gewenste hoogte van de poten van de bank. Gebruik de breedte van de deur als lengte van de blokken. Zaag vervolgens twee houten blokken op maat. Lijm deze blokken vast aan de onderzijde van de deur.

stap 2

Verf de deur of niet

Wil je de deur een likje verf geven? Schuur dan de deur licht op en lak deze in twee keren. Maar je kunt 'm ook in de oude staat laten, wel zo ‘puur’.

stap 3

Stijl de bank af

Leg een groot (pallet)kussen als basis op de bank met wat lekkere losse kussens. Gebruik de overgebleven ruimte op de bank, naast het zitkussen, als tafeltje voor leuke accessoires of magazines en een kop thee.

Wat je van oude spullen maken kan!

Deuren zijn ideale items om mee te upcyclen. Door de vorm en de stevigheid kan je er de tofste dingen van maken, zoals dit halbankje. Maar er zijn nog veel meer leuke upcycle ideeën die we graag met je willen delen. Met deze ideeën willen we duurzame ‘zaadjes’ planten bij iedereen, zodat jij op jouw beurt ook met andere ogen naar oude spullen gaat kijken. Gooi niet weg, maar ga upcyclen!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!