Industrieel

In een industrieel interieur krijg je het gevoel van een oude fabriek. Gebruik veel metaal, leer en andere dierlijke materialen. Maak hiernaast gebruik van veel donkere kleuren op de muren en in meubelen. Laat je inspireren door KARWEI en bekijk onze tips.

Volg ons en mis niets!

Industrieel interieur met KARWEI

Denk jij bij een industrieel interieur ook gelijk aan een fabriek-achtige woning of een grote loft van een kunstenaar? Wij ook. Maar uiteraard is deze inrichting niet alleen voor een fabriek of loft bestemd, en daarom helpen wij je graag met het creëren van deze moderne look voor alle type huizen!

Regel één voor de industriële inrichting: maak vooral gebruik van steen, metaal, glas, leer en andere dierlijke materialen om zo een rauwe uitstraling te produceren. Dit kan al met subtiele toevoegingen, zoals het zelf maken van een leren plankdrager voor aan de wand. Deze rauwe look is vrij minimalistisch, en dat is ook gelijk regel twee van een industrieel interieur. Die minimalistische stijl versterk je door te kiezen voor een basic kleurenpalet en een minimale hoeveelheid woonaccessoires. Dit om zoveel mogelijk ruimte over te houden om de aandacht te trekken voor een aantal pronkstukken! Denk bijvoorbeeld aan een dierbaar kunstwerk, een designer hanglamp of opvallende industriële meubels. Zo verander je jouw huis in een grote vitrinekast! Ga daarnaast voor een betonnen of witte vloer, een bakstenen muurtje hier en daar en een aantal metalen details, en zo is het industriële plaatje vrijwel compleet. Met een aantal subtiele veranderingen kun je dus al snel de fabrieksuitstraling verhogen om er een inspirerende omgeving van te maken. Laat je verder inspireren door KARWEI en bekijk onze tips en de laatste trends voor een industrieel interieur!

Industriële inrichting voor alle kamers

Wanneer je een industrieel interieur wilt creëren door het hele huis, zorg er dan voor dat je gebruik maakt van contrasten binnen de materialen steen, metaal, glas en leer.

In een grotere ruimte zoals de woonkamer kun je meer spelen met combinaties. Kies bijvoorbeeld voor een leren bank met daarachter een bakstenen muur en omringd door metalen elementen. Hang een industriële lamp aan het plafond en maak je niet druk om loshangende kabels of oneffenheden. Dit alles draagt bij aan de fabrieksuitstraling die de kamer juist zo hip maakt. En heb je die bakstenen muur niet aan de binnenzijde van je huis? Ga dan voor een bakstenen behang patroon om alsnog die look te creëren. Wanneer je vervolgens met de slaapkamer aan de slag gaat, dan wil je juist iets minder drukte en een meer ruimtelijk gevoel. Kies alsnog voor het combineren van materialen, maar houd het dan bij een onbewerkte, ruwe muur met een betonnen vloer en een losstaand kledingrek. En als je de meubels gaat uitkiezen voor een industriële inrichting, dan zijn met name strakke stoelen, tafels en soortgelijke industriële meubels de juiste keuze!

Vind op de Wooninspiratie pagina van KARWEI allerlei tips en trends rondom de industriële inrichting. Ga voor contrasten, maar houd het vooral simpel en minimalistisch. Mix de look van een kunstenaarswoning met die van een oude fabriek, en je gaat de goede kant op!