Een stapelbed pimpen met latjes

Zo pimp je zelf een oud stapelbed

Een oud stapelbed pimpen met latjes! Zo simpel kan het zijn, en wat is dit een mooie make-over. Tover het stapelbed van je kinderen om tot een stijlvol meubel, waar ze nog jaren van kunnen genieten. Alleen latjes zijn ervoor nodig om zelf dit kinderbed te pimpen. Wil je een nieuw bed voor op de kinderkamer? Koop dan bij een kringloop een stapelbed en ga deze bekleden met latten. Bekijk hieronder alle stappen en zie hoe jij het stapelbed kunt betimmeren met vuren latten.

Pimpen van je stapelbed: bekleden met vuren latten

Hoeveel latten heb je nodig? Voor het bekleden van het oude stapelbed hebben we in deze DIY de volgende maten voor de latten gebruikt:
- 20 latten van 59,5 cm (kopse kant en voorkant)
- 7 latten van 117 cm (voeteneinde)
Bereken voor jouw stapelbed of hoogslaper het aantal latten, waarbij je rekening houdt met een tussenruimte van max 2,5 cm. Een kleiner tussenruimte mag natuurlijk ook. De gebruikte vuren latten op dit DIY-stapelbed hebben een dikte van 18x94 mm.

stap 1

Zaag het aantal benodigde latten

Bereken hoeveel latten je nodig hebt. Zaag voor de kopse kant en de voorkant 20 latten op 59,5 cm af. Zaag 7 latten af op 117 cm. Gebruik hiervoor een blokhaak om het haaks af te tekenen.

Tip!

De maat van de lange latten is specifiek voor dit stapelbed. Bepaal je maat pas als je de latten van 59,5cm hebt geplaatst.

stap 2

Schuur de gezaagde kanten

Haal na het afzagen van alle latten met een schuurpapier de houtsplinters van de latten.

stap 3

Verwijder de matrassen en de lattenbodems

Haal het stapelbed leeg en ga vanaf de binnenkant van het bed de latten bevestigen. Zet de eerste lat vast met een lijmklem en gebruik hierbij de blokhaak, zodat deze mooi haaks is.

stap 4

Boor 4 gaten in de eerste lat

Gebruik een kleine houtboor om de 4 gaten voor te boren en schroef vervolgens de lat vast. Plaats nu de rest van de korte latten om de 2,5 cm op het stapelbed met een accuboormachine.

stap 5

Meet de lange latten

Zijn alle korte latten geplaatst? Meet nu hoe lang de latten moeten worden voor het voeteneind. Doe dit vanaf de houten onderkant van het onderste bed tot de bovenkant van de net geplaatste latten van het bovenste bed.

stap 6

Schroef de lange latten vast

Zaag alles op de gewenste lengte en schroef de lange latten vast. Maak ook hier weer gebruik van de lijmklem en blokhaak. Schuur eventuele splinters weg met fijn schuurpapier.

stap 7

Plaats de lattenbodems en de matrassen

Leg alles weer terug in het stapelbed en bewonder deze toffe make-over. Style alles af met leuke kussens, een zacht plaid en warm vloerkleed.

Meer ideeën voor de kinderkamer

Kinderen worden groot, dus ook hun kamer groeit mee. Van lief naar stoer, van rustig naar knalkleuren. En zonder dat je items of meubels weg hoeft te doen! Want pimpen of upcyclen is helemaal dé trend. Soms geeft iets heel kleins al een grote verandering, zoals sierlijsten op de wand of een tekenrol tegen de muur voor uren tekenplezier. Ontdek alle kinderkamer ideeën en klussen maar!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!