Deuren opknappen in jaren 30 stijl

Deur make-over

Misschien heb jij ze ook wel in huis; van die saaie, basic witte deuren met een simpele deurklink van chrome. Het is een flink kostenplaatje om voor het hele huis nieuwe deuren aan te schaffen. Wij hebben ook dit soort deuren in huis en ik vond dat het tijd was voor een nieuwe uitstraling! Daarom kwam ik op het idee om onze deuren een make-over te geven. Als interieurblogger geef ik je met dit stappenplan tips hoe je jouw deuren ook kunt opknappen!

Met een paar plakplinten en nieuwe (zwarte) deurklinken kun je in een handomdraai saaie deuren omtoveren tot luxe deuren. Zo heb je op een snelle én goedkope manier een deur met een luxe uitstraling. De deur doet me zelfs een beetje denken aan een deur uit een jaren 30 woning!

naamloos-1-van-1-2174-e1521536112480
stap 1

Bepaal het ontwerp

Bedenk hoe je de plinten wil plakken. Je kan bijvoorbeeld voor één grote rechthoek kiezen, zoals ik heb gedaan. Maar je kunt ook kiezen voor twee of drie rechthoeken, zodat het een soort paneeldeur wordt. Kies wat jij het mooiste vindt! Teken eerst op een papiertje uit hoe je het wilt hebben en schrijf de maten er bij. Zo weet je precies hoe lang de plinten moeten worden.

naamloos-1-van-1-2172-e1521537331217
stap 2

Meet waar je de plinten wil hebben

Ik koos om de plinten 12 centimeter vanaf de zijkanten van de deur te doen. Zet op jouw gekozen plek met een potlood een stipje. Geef met twee stukjes tape aan waar het potloodstipje zit, zo weet je precies waar de plinten moeten komen.

Handige tip!

Wijkt de kleur van de plint af van de kleur van je deur? Verf de plint dan eerst in de gewenste kleur zodat je geen kleurverschil ziet.

naamloos-1-van-1-2173-800x786
stap 3

Zaag de plinten

Zaag de plinten in jouw gewenste maat. Ik deed dit met een elektrische verstekzaag.

naamloos-1-van-1-2161-e1521535999631
stap 4

Bevestig de plinten en de deurklink

Plak de plinten met het plaklaagje op de deur, precies tussen de twee stukken tape. Druk de plinten goed tegen elkaar aan zodat je geen kieren hebt. Vervang tot slot je oude deurklinken voor nieuwe (zwarte) deurklinken. Lees de beschrijving op de verpakking hoe je de deurklinken moet bevestigen.

Een deur in jaren 30 stijl!

Ik ben superblij met deze gemakkelijke klus. Het oogt een stuk mooier en luxer en ik heb bijna het gevoel dat ik in een jaren 30 woning woon! Leuk dat zoiets kleins zo’n verschil kan maken. Ben jij door dit artikel geïnspireerd om jouw deuren ook op te knappen? Veel succes!

Ga aan de slag met deze DIY

Flexa Strak in de Lak zijdeglans wit 750 ml watergedragen
285 klantreviews
Flexa Strak in de Lak zijdeglans wit 750 ml is een zijdeglans aflak op waterbasis die je binnen kunt gebruiken. Je kunt het met de kwast of met de roller aanbrengen op onder and... Flexa Strak in de Lak zijdeglans wit 750 ml is een zijdeglans aflak op waterbasis die je binnen k...
22.
79
37.99
40% korting
Aanbieding t/m 21-07-2024
Bekijk alles in lak

Geschreven door:

Mariët van der Kooij

Ik ben Mariët, interieurblogger voor Missjettle. Gek op wit, pastels, design, DIY's en een vleugje vintage. Voor Karwei hoop ik je te kunnen inspireren met mijn kijk op interieur, styling en klussen!

Volg ons en mis niets!