Deur make-over

Deur make-over

We hebben ze allemaal misschien wel in huis, van die saaie basic witte deuren met een simpele deurklink van chrome. Wil je voor je hele huis nieuwe deuren aanschaffen, is dat een flink kostenplaatje. Wij hebben ook dit soort deuren in huis en ik vond dat het tijd was voor een nieuwe uitstraling! Daarom kwam ik op het idee om onze deuren eens een make over te geven!

Met een paar plakplinten en een nieuwe (zwarte) deurpost kun je in een handomdraai je saaie deuren omtoveren tot luxe deuren. Zo heb je op een snelle en goedkope manier een deur met een luxe uitstraling en wat zelfs een beetje doet denken aan een jaren 30 woning deur!

naamloos-1-van-1-2174-e1521536112480
stap 1

Het ontwerp

Bedenk hoe je de plinten wilt plakken. Je kan bijvoorbeeld voor één grote rechthoek kiezen, zoals ik heb gedaan. Maar je kunt ook kiezen voor twee of drie rechthoeken dat het een soort paneeldeur wordt. Wat jij het mooiste vind. Teken eerst op een papiertje uit hoe je het precies wilt hebben en schrijf de maten er bij. Zo weet je precies hoe lang de plinten moeten worden.

naamloos-1-van-1-2172-e1521537331217
stap 2

Meet uit waar je precies de plinten wilt hebben

Ik koos om de plinten 12cm vanaf de zijkanten van de deur te doen. Zet met een potlood een stipje. Geef met twee stukjes tape aan waar precies het potloodstipje zit, zo weet je waar de plinten precies moeten komen.

Handige tip

Wijkt de kleur van de plint af van de kleur van je deur? Verf de plint dan eerst in de gewenste kleur zodat je geen kleurverschil ziet.

naamloos-1-van-1-2173-800x786
stap 3

Zagen

Zaag de plinten in jouw gewenste maat. Ik deed dit met een elektrische verstek zaag.

naamloos-1-van-1-2161-e1521535999631
stap 4

Plinten bevestigen

Plak de plinten met het plaklaagje op de deur precies tussen de twee stukken tape. Druk de plinten goed tegen elkaar aan zodat je geen kieren meer hebt. Vervang tot slot je oude deurklinken voor nieuwe (zwarte) deurklinken. Zie beschrijving op de verpakking.

Benodigdheden

Ik ben super blij met deze gemakkelijke klus. Het oogt een stuk mooier en luxer en ik heb bijna het gevoel dat ik in een jaren 30 woning woon! Leuk dat zoiets kleins zo’n verschil uit kan maken. Ik ben benieuwd of jullie je deuren ook zo’n make over zouden geven!

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Mariët van der Kooij

Ik ben Mariët, interieurblogger voor Missjettle. Gek op wit, pastels, design, DIY's en een vleugje vintage. Voor Karwei hoop ik je te kunnen inspireren met mijn kijk op interieur, styling en klussen!