KARWEI | Keuken upcyclen (before & after)

De roze keuken - Upcyclen met Karwei (video)

Niet wegdoen, maar upcyclen! Wil je graag je keuken een duurzame upgrade geven en heb je hier maar een klein budget voor? Upcyclen is dan de oplossing voor jou! Bekijk de video met Shelly Sterk en ontdek hoe je dit aanpakt met verf, greepjes, styling en meer.

Keuken upcyclen met Shelly Sterk en Histor

Wie zijn de bewoners? Evelien (29) en Ramon Kasteleijn (32) zijn 5 jaar getrouwd en wonen met hun zoontje Ezra (4 maanden) en kat Fiep in Nijkerk. Ze hebben een mooie jaren '30 keuken met dito uitstraling. Ze vinden het zonde om de keuken gelijk te vernieuwen en zouden deze graag upcyclen, maar weten niet waar ze moeten beginnen. Zelf zijn ze ook veel bezig met duurzaamheid, denk aan een moestuin, weinig vliegen en bewuste keuzes maken in het dagelijks leven.

Tip:

Voordeel van het opknappen van een oude keuken is dat je gewaagdere keuzes kunt maken. Ben je niet blij? Dan geef je 'm over een aantal maanden of jaren een andere kleur!

Het upcycle plan

Een upcycle project in een jaren '30 huis. Je kunt natuurlijk voor een basic tint gaan, maar het leuke aan verf is dat je wat gewaagdere keuzes kunt maken. Over een aantal jaar kun je de kleur namelijk altijd nog aanpassen.

In dit geval gaat Shelly voor de aarde-roze verfkleur 'Katje' van Histor. Om het geheel een wat stoerdere uitstraling te geven, maakt ze het aanrechtblad antraciet. Beide verfkleuren zijn te mengen bij de KARWEI verfbalie. Verder kleedt ze het aan met een zwarte kraan, strakke wandlamp en veel stijlvolle accessoires.

Bekijk hieronder het mooie eindresultaat!

Aan de slag met upcyclen

Hoe je dit zelf aanpakt? In de Upcycle video legt Shelly precies uit hoe ze dit aanpakt. Hieronder zetten we alle stappen nog even voor je op een rijtje.

  1. Zorg voor een fijne, overdekte klusplek en bedek de vloer met papier
  2. Haal alle knoppen van de deurtjes
  3. Schroef de deurtjes los van de keuken
  4. Reinig de deurtjes met verfreiniger
  5. Even schuren...
  6. ...en afstoffen!
  7. Plak eventuele randjes af
  8. Verf de kastjes van binnen naar buiten
  9. Hang ze weer terug in de keuken
  10. Bevestig de nieuwe knoppen en stijl het geheel af.

Het eindresultaat van de opgeknapte keuken

De keuken van Evelien en Ramon heeft een nieuw jasje. En wauw, het is nu echt een eyecatcher keuken met een toffe, roze kleur. We vinden het gewaagd, maar raken tegelijkertijd ontzettend geïnspireerd door de keuzes die Shelly heeft gemaakt. Dat is het leuke van upcyclen: je herkent de keuken haast niet meer terug!

Ben jij geïnspireerd? Bekijk hieronder de shoplist of ontdek de andere 'Upcyclen met Karwei' afleveringen, waarbij we onder andere een tuinhuis en oud kastje opknappen.

Bekijk meer upcycle klussen

Iets leuks gezien?

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!