Ontdek hoe je spullen kunt pimpen

Oude spullen pimpen doe je zo!

Pimpen is een enorme trend, nu we steeds bewuster met duurzaamheid bezig zijn. Niet weggooien, maar hergebruiken. En daar worden we erg blij van. Of je nu oude spullen een totaal nieuwe functie geeft door deze te upcyclen. Of door ze op te leuken met een likje verf. We worden steeds creatiever en kijken met andere ogen naar onze spullen. Oud wordt nieuw, en je bent ook nog eens duurzaam bezig. Bekijk onze ideeën die je opweg helpen om ook te gaan pimpen.

Geef je creativiteit alle ruimte en ontdek de schoonheid van oude spullen. Met een klein budget kan je de mooiste dingen maken. Uniek, bijzonder en duurzaam. Pimpen is de oplossing als je met weinig iets groots wilt bereiken. Laat je inspireren en ontdek hoe leuk pimpen is.

Wat is pimpen?

Pimpen is het opleuken, verfraaien of versieren van spullen. Vaak zijn dit oude spullen, die niet meer de looks hebben voor ons interieur nu. Maar met een kleine aanpassing, zoals verf, stof, behang of bijvoorbeeld nieuwe greepjes, worden de mooiste items tevoorschijn getoverd. Bij het pimpen behoudt het items z'n functie, alleen in een ander fris jasje.

Wij houden van pimpenen en delen de makkelijkste pimp-ideeën die je zo kunt oppakken:
- Een kast verven
- Tegels op de muur met tegelverf verven
- Stofferen van een krukje
- Behangen van de achterwand in een open kast
- Nieuwe greepjes op de lades van een kastje

Pimpen versus Upcyclen

Kastje blijft kastje versus deur wordt halbankje. Zo simpel is het verschil! Maar het mooie is dat in beide gevallen de items niet worden weggegooid, maar fijn blijven. Duurzaam en een goedkope oplossing als je weinig budget hebt. Houten meubelen, zoals tafels, kasten, bureaus en krukjes hebben bijna het eeuwige leven, dus zonde om deze weg te doen omdat de kleur je niet aanstaat. Zaag bijvoorbeeld de poten van een tafel af en maak er een toffe lage salontafel van voor bij je loungeset in de tuin. Wees creatief en ontdek dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Doe eens gek en verf je glazen vazen in een stijlvolle kleur!

Nog meer hergebruiken!

Gelukkig gaan we steeds meer rekening houden met het milieu en het klimaat. En zijn verduurzamen, duurzaamheid, recycling, upcycling en hergebruik de meest trendy begrippen vandaag de dag. Heel fijn dat we beetje bij beetje bewuster omgaan met alles om ons heen. Zo ook onze spulletjes. Met een kleine twist verander je de uitstraling van een meubel, maar ook de vibe in de ruimte. In plaats van een totaal nieuw product te kopen - wat én niet de goedkoopste oplossing is én niet duurzaam - schilder je de nachtkastjes, schroef je andere greepjes op de ladenkast, stoffeer je de zitting van de eettafelstoelen of verf je alle bloempotten in dezelfde kleur voor meer rust in de tuin.

Duurzame ideeën

We zijn gek op pimpen en upcyclen, en daarom heeft Karwei allemaal duurzame ideeën die je inspireren om ook aan de slag te gaan. Ontdek alle ideeën over duurzaam leven en bekijk ook onze Upcycle-serie met Shelly Sterk, zoals de commode die make-up tafel werd. Dat is pimpen in het kwardraat!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!