KARWEI | Tuinhuisje upcyclen (before & after)

Het zwarte tuinhuisje - Upcyclen met Karwei (video)

Niet wegdoen, maar upcyclen! Wil je graag je oude tuinhuis een upgrade geven en heb je hier maar een klein budget voor? Upcyclen is dan de oplossing voor jou! Bekijk de video met Shelly Sterk en ontdek hoe je dit aanpakt met beits, raamdecoratie, plexiglas, styling en meer.

Tuinhuis upcyclen met Shelly Sterk

Wie zijn de bewoners? Barend (32) en Lisa-Marie (32) wonen in een jaren '30 huis in Hooglanderveen met hun 2 zoontjes Boaz (3) en Abel (1,5). Ze willen graag hun tuin een upgrade geven, maar vinden het leuk om oude spullen hiervoor te hergebruiken. Wij pakken het 'rommelschuurtje' aan met zwarte beits!

Tip:

Denk ook na over de functie van je tuinhuisje. Je kunt 'm bijvoorbeeld van opbergplek ook omtoveren naar hobbyruimte of koffiehuisje. Er is zó veel mogelijk!

Het upcycle plan

Een oud tuinhuisje. Het hout is vervaagd en de kinderen hebben er gezellig op gekrijt, de raampjes zijn beschadigd en de setting eromheen kan ook wel een opfrisser gebruiken!

In dit geval gaat Shelly voor de diepzwarte beits van Rambo. Om meer accent te leggen op de kozijnen, maakt zij deze poederbeige met de Rambo 'vintage' beits. Om het geheel wat rustiger te maken, neemt ze de zandbak en de voorkant van het houthok ook mee. En het gezellige kinderbezempje kan ook wel een kleurtje gebruiken!

Bekijk hieronder het eindresultaat: een stoer tuinhuisje met sfeervolle uitstraling.

Aan de slag met upcyclen

Hoe je dit zelf aanpakt? In de Upcycle video legt Shelly precies uit hoe ze dit aanpakt. Hieronder zetten we alle stappen nog even voor je op een rijtje.

  1. Zorg dat de plek die je beitst niet in de volle zon staat
  2. Maak het hout schoon met reiniger
  3. Schuur de te beitsen oppervlakken
  4. Even afstoffen met een stoffer
  5. Plak de randjes af
  6. Beits kleine oppervlakken per keer, bijvoorbeeld plank voor plank. Zo blijf je nat-in-nat werken!
  7. Stijl het geheel af

Het eindresultaat van het opgeknapte tuinhuis

Het tuinhuisje van Barend en Lisa-Marie is enorm opgefrist. Van een grauw hoekje is het tuinhuis omgetoverd tot dé sfeermaker in de tuin. Het leuke aan upcyclen is dat je het overal kan toepassen. Zo heeft Shelly ook de zandbak en het houthok een nieuwe look gegeven.

Ben jij geïnspireerd? Bekijk hieronder de shoplist of ontdek de andere 'Upcyclen met Karwei' afleveringen, waarbij we onder andere een keuken en oud kastje opknappen.

Bekijk meer upcycle klussen

Iets leuks gezien?

Feestverlichting LED snoer zwart
8 klantreviews
Met deze leuke zwarte lampenkapjes aan een snoer creëer je een gezellige sfeer in je tuin, op het balkon, of gewoon binnen in jouw (slaap)-kamer. Ze hebben een beschermingsklass... Met deze leuke zwarte lampenkapjes aan een snoer creëer je een gezellige sfeer in je tuin, op het...
29.
99
Alleen in de bouwmarkt te koop
Bekijk alles in feestverlichting

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!