DIY vuurkorf wastrommel Karwei

DIY Vuurkorf van een oude wastrommel: leuk upcycle idee!

Upcycle een droogtrommel naar een vuurkorf. Geef een oude droogtrommel een nieuwe functie: spuit ‘m zwart en maak er een hippe vuurkorf van. Hoe gaaf is dat! Naast dat je een ontzettend originele vuurkorf hebt die niet mag ontbreken buiten tijdens een zomeravond, ben je ook nog eens duurzaam bezig. Groen bezig dus!

Maak je tuin blij met houtas

Houtas is namelijk goed voor bijna alle groenten en fruit bij het begin van de teelt of tijdens het groeiseizoen. Na het verbranden van zuiver hout is alle organische stof verbrand en blijven er alleen snel opneembare mineralen over. En die zijn goed voor je tuin! Wist je dat houtas je planten beschermt tegen slakken? Wel zo prettig bij je kropsla in je moestuin. Bekijk snel hoe jij met deze DIY jouw eigen vuurkorf maakt van een oude wastrommel.

stap 1

Vind de juiste trommel

Ga op zoek naar een trommel. Was- en droogtrommels zijn er in verschillende soorten en maten, dus kijk welke maat het beste past in jouw tuin. En met welk model jouw homemade vuurkorf nog meer indruk maakt op vrienden en familie.

stap 2

Tover de trommel om tot vuurkorf

Wanneer je de juiste trommel hebt gevonden reinig deze heel goed en ontvet grondig. Zo kan straks de laklaag goed hechten op de trommel, voor jarenlang fikkie stoken in je geupcyclede vuurkorf. Schuur na het schoonmaken de trommel licht op en maak alles helemaal stofvrij.

stap 3

Bescherm de korf met lak

Geef de trommel een mooie uitstraling en tevens een goed beschermlaag tegen de hoge temperaturen. Spuit de trommel in een mooie zwarte tint van hittebestendige lak. Wow, zo’n unieke vuurkorf is een ware eyecatcher in je tuin.

stap 4

Plaats iets onder de trommel

Leg een ijzeren plaat of een stenen tegel onder de ‘nieuwe’ vuurkorf voordat je deze aansteekt. Zo bescherm je de ondergrond waar de vuurkorf op staat tegen brandplekken van smeulend en wegschietend hout. En vang je het houtas mooi op voor in de tuin.

Upcyclen is zó leuk!

Gebruik je creativiteit en tover oude spullen om - die je anders zou weggooien - naar iets bruikbaars, unieks en origineels. Laat je inspireren door alle duurzame en upcycle ideeën van Karwei en ontdek hoe je de leukste dingen zelf kunt maken. Voor binnen en in de tuin!

Benodigdheden

Materialen (4)
Gereedschappen (0)

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!