Zelf een krukje maken met spanband

Zelf een krukje maken met spanband

Geef je oude krukje een tweede leven door het op te pimpen met een oude (of nieuwe) spanband uit de auto. Heb je een oud krukje in huis of een kringloop krukje gescoord? Volg de stappen hieronder en je houten meubeltje is weer als nieuw. Ook te gebruiken als bijzettafel! Hergebruiken is veel leuker dan iets nieuws kopen, en je bent lekker duurzaam bezig. Deze DIY maakt je blij en door de spanband is het ook nog eens een stevig krukje. Voor jaren zitplezier.

stap 1

Knip de stroken

Knip met een schaar de spanband in diverse stroken op maat. Zorg ervoor dat de stroken lang genoeg zijn zodat ze mooi weggewerkt kunnen worden aan de onderkant van het krukje.

stap 2

Span de eerste stroken

Zet nu een strook aan de lange kant en een strook aan de korte kant vast aan de onderzijde. Gebruik hiervoor een tacker.

stap 3

Vlecht de stroken

Ga de korte stroken één voor één er doorheen ‘vlechten’.

stap 4

Zet de stroken vast

Zorg dat je alles goed gespannen houdt en zet vervolgens alle stroken vast aan onderkant met de tacker.

Tip!

Voor een straks eindresultaat zijn een paar extra handen fijn om alles tijdens het vlechten op zijn plaats te houden.

Upcyclen met Karwei

Wij vinden duurzaam bezig zijn in elke vorm heel belangrijk, en we willen dan ook onze klussers zoveel mogelijk inspireren met toffe upcycle ideeën. Niet weggooien, maar hergebruiken! Bekijk de upcycle video’s die Karwei samen met Shelly Sterk heeft gemaakt, zoals van oude tegels naar mozaïektafeltje of een halbankje van oude deuren maken. Allemaal unieke, creatieve en vooral originele ideeën voor in je huis of in de tuin.

Benodigdheden

Materialen (1)
Gereedschappen (2)

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!