Upcyle idee: staande spiegel maken

Upcyle idee: staande spiegel maken

Wil je een originele spiegel maken? Laat dan een keramische tegel, die je anders misschien zou wegbrengen naar de stort, op de grond vallen. Nee, dit is geen grapje! In deze DIY laten we je zien hoe je van een spiegel en stukken kapotte tegel een toffe staande spiegel maakt voor op tafel, je make-up plekje of ergens anders mooi in het zicht. Deze budget spiegel is een goed voorbeeld van wat upcyclen is: met oude materialen iets nieuws maken. Bekijk de stappen en de tekening hieronder en ga je eigen spiegel maken. Want jij bent de mooiste van het land!

Spiegeltje voor op tafel

In deze blog laten we je zien hoe we een staande spiegel hebben gemaakt, en hoe makkelijk jij deze ook kunt maken. Spiegels kun je niet genoeg hebben in huis en daar past een unieke spiegel perfect tussen. De kunst is hoe jij de tegel kapot gooit en welke bruikbare delen er ontstaan waarmee je de voet van de spiegel bouwt. Unieker kan je het niet krijgen, dus gooi (met beleid) en zie wat de vormen van het materiaal geworden zijn.

Het ontwerp van de spiegel

Scherven brengen altijd geluk, ook in deze DIY. Op deze tekening zie je het ontwerp van de voet voor de tegelspiegel, waarin je natuurlijk vrij bent om hier je eigen twist aan te geven. En ook zelf jouw gewenste spiegelvorm te kiezen. Wij hebben gekozen voor een ovale spiegel die we verticaal in de voet hebben geplaatst. Wees creatief en maak je eigen stijlvolle tafelspiegel met de volgende stappen.

Wat vind je van de Histor muurverf Ash Grove op de muur? Knappe kleur voor in je huis.

stap 1

Gooi de tegel kapot

Zoek een oude tegel, bijvoorbeeld een keramische tegel, voor de voet. Gooi deze kapot op een harde ondergrond die je een stootje kan hebben, zoals op het terras buiten of op de schuurvloer.

stap 2

Zoek de mooiste stukken

Kies een groot stuk voor de voet en drie stukken voor de houder. Zijn de stukken te groot? Laat ze nog een keer vallen.

stap 3

Bepaal de groottes van de stukken

Zoek voor de spiegelsteunen twee stukken met één rechte kant en één tegelstuk met twee rechte kanten, dus een hoekje van de tegel. Vind voor de voorkant een groter stuk dan voor de achterkant. Het 'hoekstukje' mag iets kleiner zijn.

stap 4

Maak de tegelvoet

Verlijm de voorkant en de achterkant van de spiegelsteunen aan de spiegel. Gebruik hiervoor montagelijm. Zorg dat de rechte kant van de tegelscherf aan de onderkant zit. Schuur eventuele scherpe randjes langs de scherven weg met fijn schuurpapier.

stap 5

Creëer stevigheid met kleinste stukje

Lijm nu het kleinste stukje tegel met twee rechte kanten haaks op de achterste steun. Zo heb je extra houvast om de spiegel aan de voetplaat te lijmen.

stap 6

Plak de spiegel op de voet

Verlijm nu de steunen van de spiegel aan de voetplaat en zorg voor ondersteuning tijdens het drogen van de lijm. Plak beschermviltjes onder de spiegel om krassen op elke ondergrond te voorkomen.

Benodigdheden

Gereedschappen (0)

Nog meer upcycle ideeën!

We hebben nog veel meer toffe upcycle ideeën voor je. Laat je inspireren door deze duurzame ideeën en bekijk je oude spullen met andere ogen vanaf nu. Geef je creativiteit alle ruimte en creëer je eigen unieke accessoires of meubelen door te upcyclen. Ontdek dit tafeltje van een oud skateboard of maak je eigen plantenbak van oude kistjes. Niet weggooien, maar upcyclen!

Shop de look!

Histor My Color muurverf extra mat ash grove 1 liter
3 klantreviews
Breng je mooiste kleuren thuis. Met Histor MY Color. Ash Grove is een extra matte muurverf voor binnen. Ash Grove is een neutrale violetpaarse kleur met een framboos ondertoon. ... Breng je mooiste kleuren thuis. Met Histor MY Color. Ash Grove is een extra matte muurverf voor b...
20.
64
29.49
Met Club Karwei
30% korting
Aanbieding t/m 26-05-2024
Bekijk alles in muurverf
Muurdecoratie zwart - l60xb2xh60cm op=opruimen op=opruimen
Deze muurdecoratie heeft een grappige weergave van een achterovervallend figuur. Een erg komische uitstraling en trekt zeker de aandacht. Dit kunstwerk is gemaakt van brandhout ... Deze muurdecoratie heeft een grappige weergave van een achterovervallend figuur. Een erg komische...
24.
99
49.99
Alleen bestellen en afhalen
Bekijk alles in wanddecoratie
Pot rond d.groen - h31xd38cm op=opruimen op=opruimen
Deze ronde bloempot staat op pootjes en onderscheidt zich van de standaardpotten. Een leuke plek voor je favoriete plant en hij past met moeiteloos in elk interieur. Z'n donkerg... Deze ronde bloempot staat op pootjes en onderscheidt zich van de standaardpotten. Een leuke plek ...
24.
99
49.99
Alleen bestellen en afhalen
Bekijk alles in bloempot
Le N&B Laminaat Trend Naturel bruin, Waterbestendig
34 klantreviews
Met het Le Noir & Blanc laminaat Trend Naturel Bruin met V-groef 8 mm, 28 cm brede planken en een pakinhoud van 2,16 m² leg je een uitstekende vloer. Gemaakt van HDF is dit lami... Met het Le Noir & Blanc laminaat Trend Naturel Bruin met V-groef 8 mm, 28 cm brede planken en een...
21.
69 /m²
30.99 /m²
Met Club Karwei
30% korting
Aanbieding t/m 26-05-2024
Bekijk alles in laminaat

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!