Maak thuis werken efficiënt met deze 6 interieurtips | KARWEI

Maak thuiswerken efficiënt met deze 6 interieurtips

Thuiswerken kent zijn nadelen, maar heeft zeker ook een hoop voordelen! Je hebt geen reistijd en je kan je uren efficiënter besteden. Je werkt waarschijnlijk productiever en misschien nog wel het allerleukste: jij mag zelf bepalen hoe je je werkplek inricht en waar je gaat zitten.

Misschien is dit wel het juiste moment om deze werkplek eens even flink op te leuken. Want hoe meer jij je thuis voelt op je werkplek, hoe beter je kunt werken. Wij helpen je met deze 6 tips.

1. De basis voor je thuiswerk-bureau

Waar werk je het liefst in huis? Kies je voor de keukentafel, woonkamer of heb je een aparte kamer? Kies voor een plek waar jij je het lekkerste voelt en waar je de juiste werkhouding kan aannemen. Op de bank zitten kan misschien heel erg verleidelijk zijn, maar dit zal je niet lang volhouden. Het is belangrijk dat je een stoel gebruikt waar je goed op zit.

Werk je onverwachts thuis, heb je geen bureau en is je eettafel al bezet? Maak dan gemakkelijk zelf een bureau op schragen. Misschien heb je wel een houten plaat in de schuur en 2 schragen die je gebruikt hebt om te schilderen. Zo gefixt dus!

Heb je al een bureau, maar wil je deze nóg leuker maken? Bekijk hoe Tanja aan de slag ging met het betegelen van haar oude bureau. Of maak je eigen werkplek op maat.

Krijgen je kinderen huiswerk mee? Motiveer je kinderen dan door te werken aan een mooi bureau en knutsel samen dit DIY-kinderbureau van hout in elkaar.

2. Zorg voor een opgeruimde werkplek

Een opgeruimde werkplek zorgt voor rust in je hoofd. Het creëert ruimte en je raakt minder snel afgeleid. Minimaliseer je spullen, zorg voor een overzichtelijke mappenstructuur, gebruik ladeblokken, opbergmandjes en ruim aan het einde van je dag je werkplek weer op! Vind je het moeilijk om de ‘clean desk policy’ in stand te houden? Lees hier dan uitgebreid de tips voor een opgeruimde werkplek.

3. De kleur van je thuiswerkplek

Welke kleur past bij jou? Het inrichten en kleuren van je woning is heel persoonlijk. Ga je voor klassiek, modern of stoer? Of zweef je ertussenin? Met verf kun je jouw ruimte personaliseren en er een geheel eigen touch aan geven. Misschien kies je wel voor een lichte tint, omdat dit voor jou rust geeft. Of misschien kies je voor groen, omdat dit je doet denken aan de natuur. Of ga je voor een vrolijk behang, omdat dit je creativiteit naar boven haalt? Kijk goed wat bij jou past en wat je energie geeft.

Je kan heel veel leuke verschillende effecten toepassen met verf op je muur. Denk bijvoorbeeld aan verfpatronen, het combineren van hoogglans en zijdeglans, kleurvlakken op de muur schilderen of het gebruik van kalkverf. Wij zetten deze verf ideeën voor jou op een rij.

4. De juiste verlichting bij je bureau

De juiste verlichting is van essentieel belang tijdens het werken. Hoe meer daglicht je ontvangt, hoe meer energie je zult hebben. Waarschijnlijk red je het niet altijd met alleen maar daglicht. Daarom is het belangrijk dat je werkt met de juiste verlichting. Kies voor een bureaulamp, wandlamp, tafellamp, een mooie lamp aan het plafond of ga zelf aan de slag met een DIY lamp met snoeren.

5. Maak er een inspirerende werkplek van

Een beetje gezelligheid op je bureau kan geen kwaad. Waarschijnlijk voel je je daarmee alleen nog maar meer op je gemak! Style daarom je werkplek af met accessoires waar jij blij van wordt.

Denk aan persoonlijke foto’s, dat ene leuke souvenir of misschien wel je favoriete plant. Hang een mooie illustratie aan de muur, kies voor notitieblokjes waar jij vrolijk van wordt en drink thee uit je favoriete mok. Hang een plank op met je favoriete boeken of creëer een inspiratie wand met een zelfgemaakte metalen- of houten memobord.

6. Handig hulpmiddel voor plannen

Vind je het moeilijk om een goede dag-structuur aan te houden? Dan is het handig om te werken met een planning of een takenlijst. Het geeft je overzicht en hoe lekker is het om je taken af te strepen? Helemaal leuk om ze ter decoratie op te hangen. Maak stoere klemborden van hout en hang je to-do lijstje of dag planning ertussen.

Veel succes met het opknappen van jouw thuiswerkplek!

Shop leuke items voor je thuiswerk-bureau

KARWEI tafellamp Nordin
Uitstekend beoordeeld
130 klantreviews
De KARWEI tafellamp Nordin is een stijlvolle tafellamp met mooie details. Het armatuur is verfijnd en heeft een gouden detail bij de kap. De lamp is kantelbaar waardoor je hem a... De KARWEI tafellamp Nordin is een stijlvolle tafellamp met mooie details. Het armatuur is verfijn...
44.
99
Bekijk alles in tafellampen
Opberger Faith 26x26x20cm
Fijne opberger te gebruiken voor in de kast maar door het fraaie uiterlijk ook prima te gebruiken voor in de woonkamer, badkamer, gang en of slaapkamer. Fijne opberger te gebruiken voor in de kast maar door het fraaie uiterlijk ook prima te gebruiken...
7.
95
Alleen bestellen en afhalen
Bekijk alles in opbergmand

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!