Decoratief memobord maken

Memobord maken

Een memobord is niet alleen functioneel, maar kan ook heel decoratief zijn. In drie simpele stappen maak je een decoratief memobord van hout. Staat erg leuk in de kamer en is handig als je bijvoorbeeld felicitatiekaartjes, geboortekaartjes of andere kaarten wil ophangen.

Memobord-stap-1-800x657
stap 1

Verzamel alle benodigdheden

Hieronder vind je alles wat je nodig hebt. Je kunt de MDF-plaat natuurlijk ook behangen of verven in een kleur die past bij je interieur.

Memobord-stap-2-e1503640988520-800x658
stap 2

Span de draadjes

Span het eerste stukje katoendraad extra strak om het stuk hout heen en knoop deze stevig vast aan de achterzijde van het bord.

Handige tip!

Zet sommige stukken touw extra strak vast door deze aan de achterzijde van het bord vast te zetten met een klein spijkertje.

Memobord-stap-3-800x768
stap 3

Maak een patroon

Ga nu heen en weer met het touw over het bord en maak hiermee een patroon op het bord waar je straks de kaarten en memo’s achter kunt hangen. Knoop het touw vast aan het andere gedeelte van het touw.

Memobord decoreren

En dan is het tijd om het memobord te decoreren! Maak het bord persoonlijk en passend bij de rest van je interieur door je leukste kaarten, quotes en posters te verzamelen en deze op te hangen op het DIY memobord!

Benodigdheden

Materialen (3)
Gereedschappen (1)

Meer memobord ideeën

Wil je een memobord dat past bij een industrieel interieur? Maak dan een memobord van een gaaspaneel. Ook heel simpel! Bekijk meer van onze inspirerende ideeën voor woonaccessoires en do it yourself!

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.

Volg ons en mis niets!