Memobord maken van een gaaspaneel

Metalen memobord maken

Zelf een metalen memobord maken, zo makkelijk is het! Er komen geen schroeven, spijkers of pluggen aan te pas. Met een gaaspaneel en een paar andere spullen heb je binnen no time een metalen memobord gemaakt!

Gaaspaneel als memobord

Voor het maken van dit metalen memobord, heb je eigenlijk maar één ding nodig: een gaaspaneel. Deze kun je kopen in de bouwmarkt, maar wellicht heb je er nog eentje in de schuur of garage staan? Moet je een nieuwe kopen? Ze zijn niet duur en je hebt er jaren plezier van. En nadat het paneel zijn dienst heeft gedaan als memobord, kun je hem nog altijd gebruiken als afscheiding van je tuin (of als plantenrek op je balkon).

Maak zelf je memobord

In dit geval is ‘maken’ misschien een groot woord. Je hoeft namelijk alleen het gaaspaneel neer te zetten op de plek waar je het bord wilt gebruiken. Dit kan in de werkkamer zijn, maar bijvoorbeeld ook in de keuken om je recepten op te hangen. Voor extra stevigheid zou je het gaaspaneel kunnen bevestigen aan een muur of deur, maar dit is niet per se nodig. Met s-haken, touw en kettingen kun je nu je memobord vullen. Houten wasknijpers zijn ook leuk en handig om paperassen mee op te hangen.

Het metalen memobord past goed in een industriële inrichting. Vind je het idee leuk, maar houd je niet van het grijze metaal? Geef het paneel dan een ander kleurtje. Leg het paneel op een groot stuk papier en spuit beide zijden in de gewenste kleur. Op deze manier maak je het memobord precies passend in je interieur!

Bevestig je papieren en spullen met touw, knijpers en haken aan het memobord. Met touw of tie-wraps kun je een bakje voor je pennen aan het paneel binden. Zo simpel is het!

Benodigdheden

Gereedschappen (0)

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!