stappenplan

Hoe maak ik een bureau op schragen?

Een bureau op schragen. Veel makkelijker krijg je ze niet, maar oh wat is het leuk. Deze DIY geeft een instant Scandinavisch sfeertje aan je werkplek en laat ik dat nou ontzettend tof vinden.

Benodigdheden voor een bureau op schragen

Om te beginnen heb je twee houten schragen nodig. Voor dit meubel kun je schragen van 75 centimeter breed met een werkhoogte van 73 centimeter gebruiken. In dit voorbeeld hebben we een OSB-plaat als bureaublad gebruikt. Deze zijn in de bouwmarkt verkrijgbaar in diverse maten.

Extra opties

Om je bureaublad te beschermen, kun je deze beitsen met een transparante finish. Ook kun je de schragen wit lakken voor een frisse, Scandinavische look. Wil je zeker weten dat het blad stevig op zijn plek blijft? Zet deze dan met schroeven vast aan de schragen. Voor extra opbergruimte zaag je een houten plank op maat en bevestig je deze op de onderste latten van de schragen. Zo creëer je plek voor archiefdozen of zelfs een printer.

Heb je zelf ook een bureau op schragen gemaakt? Deel hem dan op Instagram met #KARWEI en wie weet zie je jouw foto terug op onze Throwback Thursday.

Meer klusadvies

Klusadvies - meubels - Hoe maak ik zelf een bureau? - Thumbnail
Hoe maak ik zelf een bureau? stappenplan
Klusadvies - meubels - Hoe maak ik zelf een bureaublad? - Thumbnail
Hoe maak ik zelf een bureaublad? stappenplan
Dit stappenplan komt voor in