Klemborden van hout maken voor aan de muur - Karwei

Stoere klemborden maken

Een klembord wordt ook wel een clipboard genoemd. Het is handig om papier op te klemmen. Met een klembord zorg je voor een stevige ondergrond wanneer je bijvoorbeeld moet schrijven of dingen moet noteren, maar met klemborden creëer je ook mooie muurdecoratie! Zelf een klembord van hout maken is niet moeilijk. In dit stappenplan leggen we je uit hoe je zelf stoere klemborden maakt voor aan de muur.

DIY-stoere-klemborden-2-e1500625165959
stap 1

Bepaal de grootte van de klemborden

Het is hierbij leuk te kiezen voor verschillende groottes om een speels geheel te creëren aan de wand.

DIY-stoere-klemborden-3-
stap 2

Geef de klemborden een stoere look

Geef de klemborden een stoere look door vlakken op het bord te schilderen. Bepaal zelf welke vlakken er geschilderd moeten worden door het bord af te plakken met tape.

Handige tip!

Zet in het deel wat geschilderd moet worden een kruisje zodat je later niet per ongeluk het verkeerde deel schildert!

DIY-stoere-klemborden-4-
stap 3

Schilder de vlakken met schoolbordverf

Schilder nu de aangegeven vlakken met schoolbordverf. Deze verf geeft niet alleen een mooie matzwarte look, maar is ook geschikt om met krijt op te schrijven!

DIY-stoere-klemborden-5-e1500625214132
stap 4

Verwijder de tape

Nadat de verf gedroogd is, kun je de tape verwijderen en dan zie je daar het mooie strakke vlak. Hier is gekozen voor een diagonaal vlak, maar je kunt natuurlijk eindeloos variëren. Van één horizontale streep tot wel tien verticale strepen.

DIY-stoere-klemborden-6-
stap 5

Bevestig de klemmen

Tot slot worden de klemmen bevestigd aan de borden. Hier is gekozen om twee van de drie klemmen te bevestigen met multilijm. Smeer zowel de klem als het hout in met de lijm en druk dit vervolgens stevig op elkaar. De klem van het derde klembord wordt zonder lijm bevestigd. Deze wordt gemakkelijk op het hout geklemd.

Inspiratie voor mooie muurdecoratie

Zie hier het eindresultaat! Op de klemborden kun je bijvoorbeeld foto’s, to-do-lijstjes, quotes of prints klemmen. Je kunt de klemborden natuurlijk volledig naar eigen wens opvullen.

Naast deze klemborden van hout hebben we meer creatieve ideeën voor muurdecoratie. Je kunt bijvoorbeeld een spijkerschilderij maken, of maak een memobord van een gaaspaneel voor een industriële look.

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.

Volg ons en mis niets!