Pluk je Geluk: pluktuin inspiratie van Karwei

Pluk je Geluk: pluktuin inspiratie van Karwei

Zelf zaaien & oogsten maakt gelukkig! Bloemen en planten zijn een feest voor bijen en vlinders en prachtig als plukboeket op tafel. En groentes die je zelf hebt zien groeien smaken extra lekker. Wil jij alles leren en ontdekken wat je per maand kunt doen? Ga nu aan de slag en pluk straks je geluk!

Jouw eigen pluktuin beginnen?

Van een kleine stadstuin tot groot stuk grond: jij kunt jouw eigen pluktuin beginnen. Op deze pagina delen pluktuinierder Judith en DIY'er Tanja tips en ideeën voor beginners. Bekijk alle inspiratie in de video's hieronder of klik door naar de blogs met stap-voor-stap uitleg.

Aflevering 1: Maart | Voorzaaien in het voorjaar

In deze video legt Judith je uit wat je in maart kunt doen in je (pluk)tuin, en we beginnen met voorzaaien! Om dat goed te kunnen doen, maakt Tanja een mooie DIY ‘koude kas’, waarin de bloemen rustig kunnen groeien.

De maart-tips van Judith en Tanja rustig nalezen?

Lees de voorzaai tips van Judith nog even stap voor stap door en dan weet jij precies wat je in de maand maart moet aanpakken voor een mooie pluktuin. Of ben jij enthousiast geworden van de DIY van Tanja? Bekijk dan het stappenplan van de koude kas op poten en ga zelf aan de slag!

Aflevering 2: April | De basis van je tuin

In deze video legt Judith je uit wat je in april kunt doen in je (pluk)tuin. We gaan aan de slag met het verspenen van je zaailingen! Om dat zo functioneel mogelijk te doen, maakt Tanja een handige DIY 'stevige oppottafel’, waar je de zaadjes makkelijk op kan oppotten. En het staat ook nog eens mooi in je tuin!

De april-tips van Judith en Tanja rustig nalezen?

In deze aflevering zag je wat je in april moet doen voor jouw (pluk)tuin of moestuin. Tanja maakte een stevige oppottafel die Judith weer mooi van pas kwam tijdens het verspenen van haar zaailingen. Judith hielp Tanja ook bij het maken van een tuinplan door middel van een 3D moodboard! Ben jij enthousiast geworden maar wil je de blogs nog eens rustig nalezen? Klik dan op onderstaande buttons.

Musthaves voor je pluktuin

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!