Pluk je Geluk: pluktuin inspiratie van Karwei

Pluk je Geluk: pluktuin inspiratie van Karwei

Zelf zaaien & oogsten maakt gelukkig! Bloemen en planten zijn een feest voor bijen en vlinders en prachtig als plukboeket op tafel. En groentes die je zelf hebt zien groeien smaken extra lekker. Wil jij alles leren en ontdekken wat je per maand kunt doen? Ga nu aan de slag en pluk straks je geluk!

Jouw eigen pluktuin beginnen?

Van een kleine stadstuin tot groot stuk grond: jij kunt jouw eigen pluktuin beginnen. Op deze pagina delen pluktuinierder Judith en DIY'er Tanja tips en ideeën voor beginners. Bekijk alle inspiratie in de video's hieronder of klik door naar de blogs met stap-voor-stap uitleg.

Aflevering 1: Maart | Voorzaaien in het voorjaar

In deze video legt Judith je uit wat je in maart kunt doen in je (pluk)tuin, en we beginnen met voorzaaien! Om dat goed te kunnen doen, maakt Tanja een mooie DIY ‘koude kas’, waarin de bloemen rustig kunnen groeien.

De maart-tips van Judith en Tanja rustig nalezen?

Lees de voorzaai tips van Judith nog even stap voor stap door en dan weet jij precies wat je in de maand maart moet aanpakken voor een mooie pluktuin. Of ben jij enthousiast geworden van de DIY van Tanja? Bekijk dan het stappenplan van de koude kas op poten en ga zelf aan de slag!

Aflevering 2: April | De basis van je tuin

In deze video legt Judith je uit wat je in april kunt doen in je (pluk)tuin. We gaan aan de slag met het verspenen van je zaailingen! Om dat zo functioneel mogelijk te doen, maakt Tanja een handige DIY 'stevige oppottafel’, waar je de zaadjes makkelijk op kan oppotten. En het staat ook nog eens mooi in je tuin!

De april-tips van Judith en Tanja rustig nalezen?

In deze aflevering zag je wat je in april moet doen voor jouw (pluk)tuin of moestuin. Tanja maakte een stevige oppottafel die Judith weer mooi van pas kwam tijdens het verspenen van haar zaailingen. Judith hielp Tanja ook bij het maken van een tuinplan door middel van een 3D moodboard! Ben jij enthousiast geworden maar wil je de blogs nog eens rustig nalezen? Klik dan op onderstaande buttons.

Aflevering 3: Mei | Het uitplanten van je jonge plantjes

In deze video legt Judith je uit wat je in mei kunt doen in je (pluk)tuin. We gaan dit keer aan de slag met het uitplanten van je zaailingen. Judith helpt Tanja bij het realiseren van het tuinontwerp voor haar nieuwe tuin en Tanja maakt een mooie piramidevormige klimconstructie van douglashout voor de nieuwe klimplanten.

De mei-tips van Judith en Tanja rustig nalezen?

In deze aflevering zag je wat je in mei moet doen voor jouw pluktuin of moestuin. Tanja maakte een klimrek voor de klimplanten en Judith ging aan de slag met het verharden en verplanten van de jonge zaailingen. Heeft het je inspiratie gegeven en wil je ook zelf aan de slag? Lees de stappenplannen nog even rustig door.

Aflevering 4: Juni | Je tuin voorbereiden op heel veel bloemen

In deze vierde aflevering laten Judith en Tanja zien wat je in je pluktuin kunt doen in juni. In juni bereiden we de pluktuin voor op heel veel bloemen en gaan we aan de slag met een border in Tanja's tuin. Daarnaast zorgt Tanja zelf ook voor een heerlijke loungeplek in het zonnetje en maken Tanja en Judith samen een rek voor de dahlia's.

De juni-tips van Judith en Tanja rustig nalezen?

In deze aflevering heb je geleerd wat je in juni kan doen voor jouw pluktuin. Tanja maakte een heerlijke loungeplek om lekker bij te komen na het harde werken in de tuin en haar klushuis. Judith ging samen met Tanja aan de slag met een rek voor de dhalia's zodat ze wat extra steun krijgen, en je hebt als het goed is nu geleerd hoe je je tuin een beetje duurzamer kan maken d.m.v. bodembekkers. Die techniek heet: Mulchen. Oh ja en je hoeft helemaal geen (grote) tuin te hebben om groen te creëren, want je kan ook gewoon wat eenjarigen in een pot planten! Wil je het nog even rustig nalezen? Klik dan op de buttons hieronder.

Aflevering 5: Juli & augustus | De eerste bloemen

In deze video zijn we te gast in de tuin van Judith, en legt ze uit wat je in de periode juli en augustus kunt doen in je (pluk)tuin, namelijk: de eerste bloemen oogsten! De DIY van Tanja zijn deze keer verhoogde plantenbakken voor op je balkon of dakterras, waarin je planten op verschillende hoogtes kunt laten shinen.

De juli&augustus-tips van Judith en Tanja rustig nalezen?

Lees de tips van Judith, hoe je de eerste bloemen moet oogsten stap voor stap door. En wat je nog meer in de maanden juli en augustus moet aanpakken in jouw mooie pluktuin. Ben jij enthousiast geworden van de toffe DIY van Tanja? Bekijk dan het stappenplan van de verhoogde plantenbakken en ga zelf aan de slag!

Aflevering 6: September | Zaden oogsten in de nazomer

In de aflevering van september laten Judith en Tanja zien wat je allemaal kunt doen in de nazomer om je tuin zo goed mogelijk voor te bereiden op het volgende pluktuin seizoen. In september kan je natuurlijk volop bloemen schikken en mooie pluktuin boeketten maken, maar je gaat ook aan de slag met het oogsten van zaden en het klaarmaken van de bodem. Tanja maakt een te gekke DIY waarin je al die mooie bloemzaadjes droog en donker kan bewaren!

De september-tips van Judith en Tanja rustig nalezen?

Lees de tips van Judith, hoe de een mooi pluktuin boeket maakt stap voor stap door. En wat je nog meer in de maand september moet aanpakken in jouw eigen pluktuin. Denk je, die DIY van Tanja, die moet ik maken! Bekijk dan het volledige stappenplan inclusief maatvoering en ga zelf aan de slag.

Musthaves voor je pluktuin

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!