Binnenkijken in een kersthuis vol DIY-ideeën

Een zwart-witte kerst bij Anouk ten have

Veel DIY-ideeën vind je terug in mijn huis. Zeker rond de kerstdagen vind je in ieder hoekje kerstdecoratie die ik zelf heb gemaakt. Ik laat je graag even binnenkijken in mijn huis om mijn interieur, DIY-ideeën én kerstdecoratie te laten zien. In dit huis komen namelijk al deze ideeën tot stand, en als echte kerstliefhebber neem ik jullie graag mee in ons ‘kersthuis’!

Binnenkijken bij...

Samen met Roy woon ik al meer dan drie jaar met veel plezier in Amersfoort. We bewonen een benedenwoning waar we bij de bezichtiging wel even door het bloemetjesbehang heen moesten kijken. Toch waren we daarna snel verkocht en werden we enthousiast over de ruime woon- en slaapkamer, plus grote tuin! Ik ben al van jongs af aan gek op interieur en veranderen, dus onze woning geeft me alle ruimte om lekker los te gaan! Tijdens de decembermaand gaat mijn interieurhart nóg harder kloppen en kan ik het niet laten alle ruimtes in huis een leuke kersttouch te geven. Je komt dan ook weinig plekken tegen die niet zijn versierd met een kerstboompje, ster en gezellige lichtjes! En dat zijn vaak allemaal zelfbedachte DIY-ideeën!

DIY-ideeën

Je komt ons huis binnen in de hal waar je direct de eerste DIY aantreft: de kapstok. Het nisje bestond al, maar had bij de vorige bewoners een andere functie. Ik zag er meteen de perfecte hoek in om de jassen mooi op te kunnen hangen. Met een easy peasy DIY-idee maakte ik hier de hoek voor de kapstok. Ik bevestigde twee steigerbuis koppelstukken en een steigerbuis in de nis en de eerste DIY was een feit.

De woonkamer

Kom je verder binnenkijken? Vanuit de hal loop je de woonkamer binnen. Een grote ruimte met speelse hoeken die ervoor zorgen dat ik diverse leuke hoekjes heb kunnen creëren. De woonkamer heeft alleen aan de achterzijde ramen die een mooi uitzicht geven op de tuin. Deze plek bood perfect de ruimte voor een mooie ruime bank. Aan de overzijde een nis wat we eerst als loze ruimte zagen maar nu wordt gebruikt als tv-hoek. We kwamen wel op het idee deze ruimte te benutten met een op maat gemaakte tv-meubel. Om de woonkamer knusser en minder hol te laten aandoen koos ik voor het hoogpolig vloerkleed Varamin.

DIY-ideeën voor kerst

Voor de feestdagen ben ik ook weer druk aan de slag gegaan met leuke DIY-ideeën. Zo werd het hout weer even aangevuld en mocht een extra kerstboompje en mooie kerststerren aan de muur niet ontbreken. Als echte kerstliefhebber kan ik die niet genoeg hebben! Bekijk hier de stappenplannen van het Scandinavische boompje en de houten kerststerren.

De eethoek en de keuken

Aan de andere zijde van de woonkamer bevinden zich de eethoek en de keuken. De afscheiding tussen de keuken en de woonkamer geeft de ruimte een speels effect. Het leuke is dat we op deze manier een gezellige open keuken hebben, maar de keuken niet direct gezien wordt! De eettafel lieten we op maat maken net als het bijpassende bankje. De stoelen zijn een verzameling en mix van merken die samen ook een speels effect geven aan de ruimte. Het posterframe aan de wand is ook een van mijn DIY-ideeën. Voor de feestdagen kreeg het doek een nieuwe look en voegde ik ledlampjes toe voor een beetje extra gezelligheid. De kast is een kringloopgelukje en heb ik een make-over gegeven. Benieuwd hoe de kast er eerst uitzag? Bekijk dan dit artikel.

Kersthuis

Naast de woonkamer kon ik het ook niet laten de slaapkamer mee te nemen in de kerstsfeer. Hier word ik ieder jaar weer zo blij van; je dag starten met een gezellige kerstsfeer om je heen! Ik heb dit jaar drie verschillende sterren aan het plafond gehangen en versierde de lijsten wall met wat dennentakjes en een stalen ster. Zelf houd ik erg van echte kaarsjes, maar dit kun je natuurlijk ook vervangen voor ledlampjes. Net zo gezellig en een stuk veiliger.

Meer DIY-ideeën

Leuk om jullie op deze manier kennis te hebben laten maken met mijn woning en kersthuis! Ben je geïnspireerd geraakt door alle kerstdecoratie en DIY-ideeën? Bekijk dan ook zeker deze pagina vol leuke ideeën om zelf te maken. En kun je ook niet wachten tot het Kerstmis is? Maak dan een persoonlijke adventskalender!

Benieuwd wat ik nog meer doe? Neem dan eens een kijkje op @anouktenhave.
Liefs,
Anouk

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.

Volg ons en mis niets!