Zelf industriële kapstok maken van een steigerbuis

Van steigerbuis tot kapstok

Zelf een kapstok maken kan heel simpel met een steigerbuis en twee bevestigingstukken. Is de hal bij jou niet de meest aantrekkelijke plek in huis? En wordt het snel een rommelige hoek met alle jassen en schoenen? Deze kapstok is heel makkelijk zelf te maken, zorgt voor handige opbergruimte en de kapstok past perfect in een industrieel interieur!

Maak je eigen kapstok

In de winkel zijn er genoeg standaard kapstokken te vinden, maar wil je een keer iets anders en een kapstok die past in een industrieel interieur? Dan kun je van een steigerbuis zelf een kapstok maken. Met dit materiaal maak je in een handomdraai de ideale kapstok die precies op maat kan worden aangepast aan de ruimte.

Dit heb je nodig voor de industriële kapstok

Op de foto is de kapstok in een nisje gemaakt. Hiervoor heb je één steigerbuis nodig en twee bevestigingstukken. De buizen kun je in diverse maten kopen of zelf op maat zagen.

Kapstok voor een industrieel interieur

Door de stoere look van de steigerbuizen, zorg je met deze DIY kapstok voor een industriële uitstraling in de hal. Maak de hoek van de kapstok extra gezellig door accessoires toe te voegen. Denk hierbij ook aan het opbergen van sjaals, handschoenen en andere losse spulletjes. Berg deze op in leuke manden, kratten of kisten. Zo is de rommel mooi uit het zicht en kun je de spullen gemakkelijk terugvinden. Krijg je ’s avonds bezoek? Maak dan je hal extra gezellig door wat kaarsjes aan te steken en geef het bezoek een warm welkom!

Wil je zelf een kapstok maken, maar dan met een wat minder industriële look? Bekijk dan ook deze DIY kapstok met houten knoppen.

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.

Volg ons en mis niets!