Houten adventskalender maken

Houten adventskalender maken

Aftellen tot de feestdagen, een verjaardag of bijvoorbeeld een vakantie wordt extra leuk met deze houten aftelkalender. In dit voorbeeld wordt dit DIY-idee gebruikt voor een adventskalender, maar je kunt het natuurlijk voor iedere gelegenheid inzetten! Volg het stappenplan en start met aftellen!

Aan de slag met de aftelkalender

De meeste adventskalenders die rond de feestdagen in de winkel liggen zijn gevuld met chocolaatjes of ander snoepgoed. Wil je liever geen zoetigheid en gewoon zelf bepalen welke cadeautjes de kinderen uitpakken? Ga dan zelf aan de slag en maak in een paar simpele stappen je eigen aftelkalender met elke dag een persoonlijk cadeautje!

DIY Houten adventskalender stap 1
stap 1

Bepaal de afmetingen

Om ervoor te zorgen dat de wasknijpers mooi en evenredig worden verdeeld, is het belangrijk goed uit te meten waar de knijpers geplaatst moeten worden. In deze DIY wordt gewerkt met een stuk hout van 65 bij 134 cm. Zorg voor een mooie omlijsting van de kalender door een ruimte van bijvoorbeeld 9 cm aan alle buitenzijden te laten. Plaats vervolgens de eerste knijper op de kruising.

DIY Houten adventskalender stap 1
stap 2

Bevestig de knijpers

Om alle 24 knijpers te kunnen plaatsen worden 6 rijen met 4 knijpers gevormd. De afstand tussen de eerste en laatste knijper is 45 cm. Plaats de andere twee knijpers met een tussenruimte van 15 cm. Nu de juiste ruimtes bepaald zijn kunnen de knijpers vastgelijmd worden met houtlijm. Om de lijm extra goed te laten hechten smeer je zowel de knijper als het hout in.

DIY Houten adventskalender stap 3
stap 3

Bepaal de ruimte tussen de knijpers

Bepaal vervolgens de ruimte tussen de knijpers op de verticale lijn. In dit geval is dat 14 cm per knijper.

DIY Houten adventskalender stap 4
stap 4

Herhaal bovengenoemde handelingen

Herhaal nu bovengenoemde handelingen totdat alle 24 knijpers bevestigd zijn. Dat brengt ons bij het leukste en laatste deel: de cadeautjes inpakken en ophangen!

Benodigdheden

Materialen (4)
Gereedschappen (0)

3...2....1...aftellen maar!

Zie hier het eindresultaat! Met deze aftelkalender van hout willen we eigenlijk nóg langer aftellen tot die leuke dag! Wil je deze adventskalender gebruiken als aftelkalender naar een verjaardag van een kind of een vakantie? Geef het dan een vrolijk kleurtje en zorg voor toepasselijke, persoonlijke cadeautjes.

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.

Volg ons en mis niets!