Houten adventskalender

Houten adventskalender maken

Het lijkt misschien wat vroeg en ik hoor je denken: een adventskalender maken terwijl we net de goedheiligman hebben verwelkomd? Dat klopt, we gaan deze week alvast aan de slag voor de kerstdagen. Vanaf 1 december kan het aftellen naar kerst beginnen en moet de adventskalender klaar staan!

Aan de slag met de adventskalender

De winkels liggen nu al vol met diverse adventskalenders, vaak gevuld met chocolaatjes of ander snoepgoed. Wil je liever geen zoetigheid en gewoon zelf bepalen welke cadeautjes de kinderen uitpakken? Ga dan zelf aan de slag en maak in een paar simpele stappen je eigen adventskalender!

DIY Houten adventskalender stap 1
stap 1

Afmeten

Om ervoor te zorgen dat de wasknijpers mooi en evenredig worden verdeeld is het belangrijk goed uit te meten waar de knijpers geplaatst moeten worden. In deze DIY wordt gewerkt met een stuk hout van 65 bij 134 cm. Zorg voor een mooie omlijsting van de kalender door een ruimte van bijvoorbeeld 9 cm aan alle buitenzijden te laten. Plaats vervolgens de eerste knijper op de kruising.

DIY Houten adventskalender stap 1
stap 2

Knijpers bevestigen

Om alle 24 knijpers te kunnen plaatsen worden 6 rijen met 4 knijpers gevormd. Zoals te zien is op de afbeelding is de afstand tussen de eerste en laatste knijper 45 cm, plaats de andere twee knijpers met een tussenruimte van 15 cm. Nu de juiste ruimtes bepaald zijn kunnen de knijpers vastgelijmd worden met houtlijm. Om de lijm extra goed te laten hechten smeer je zowel de knijper als het hout in.

DIY Houten adventskalender stap 3
stap 3

Bepaal de ruimte tussen de knijpers

Bepaal vervolgens de ruimte tussen de knijpers op de verticale lijn. In dit geval is dat 14 cm per knijper.

DIY Houten adventskalender stap 4
stap 4

Herhaal bovengenoemde handelingen

Herhaal nu bovengenoemde handelingen totdat alle 24 knijpers bevestigd zijn. Dat brengt ons bij het leukste en laatste deel: de cadeautjes inpakken en ophangen!

Benodigdheden

Materialen (4)
Gereedschappen (0)

Zie hier het eindresultaat! Ga je zelf ook aan de slag? Vergeet dan niet het eindresultaat te delen op Instagram. Gebruik daarbij #KARWEI en wie weet zie je jouw foto terug op onze Throwback Thuisday.

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.