met verf opgeknapte oude kast

Een oude kast van de kringloop opknappen

Oude meubels opknappen is duurzaam én leuk! Van nieuwe collecties in de winkels kan ik heel blij worden, maar van oude schatten misschien nog wel meer. Daar loop je soms zomaar tegenaan! Zo werd ik heel blij van deze antieke kast die ik voor een paar tientjes op de kop tikte bij de plaatselijke kringloop. Ik besloot de kast te verven en dit meubelstuk een tweede kans te geven.

Oude kast opknappen, voor en na

Toen ik deze kast zag, schoten er direct allerlei ideeën door mijn hoofd. Van Scandinavisch wit schilderen tot de kast een brocante verweerde uitstraling geven met rust-oleum verf. Of ging ik toch liever voor een stoere matte look? Na wat wikken en wegen was ik eruit en zoals je op onderstaande beelden kunt zien, is het de laatste optie geworden. De kast heeft een nieuw donker laagje gekregen. Maar voor het zover was, moest de kast eerst goed ontvet en geschuurd worden!

Kast verven

Vervolgens heb ik de kast in de grondverf gezet en kon na een nacht drogen de donkere verf erop. De kast is geschilderd met de extra matte lakverf van het merk Le Noir & Blanc in de kleur: Charcoal Black. Deze verf geeft de kast een mooie ‘krijtachtige’ look en is, zoals beloofd, super mooi mat!

Nieuwe knoppen voor op de kast

De binnenkant van de kast heb ik in de kleur van de grondverf gehouden. Ik heb bewust een grijze grondverf gekozen, zodat deze een mooie contrast heeft met de donkere buitenkant. Na het schilderwerk heeft de kast twee nieuwe knoppen gekregen. Ik heb hier gekozen voor een wat klassieke knop. Dit past goed bij de originele stijl van de kast.

Binnenkant van de kast behangen

Het leek me leuk om te spelen met de binnenkant van de kast, omdat die goed zichtbaar is door de ruitjes in de kast. Ik heb daarom de achterwand beplakt met een leuk behang. Ik heb gekozen voor een licht behang met subtiele gouden accenten. Op deze manier komt het goud uit de knoppen op een speelse manier terug in de achterwand.

De kast inrichten

Natuurlijk kon ik niet wachten de kast te gaan inrichten. Naast een extra opbergplek voor mijn mooiste spulletjes, had ik er ook meteen een extra plek om te stylen bij! Ook hierin heb ik het goud terug laten komen in de details van de accessoires. Door her en der wat kleur toe te voegen, zoals in de kussens, kun je gemakkelijk per seizoen de sfeer van de kast aanpassen!

Oude meubels opknappen

Ben jij ook zo gek op kringloopgelukjes en zoek je meer ideeën om oude voorwerpen en meubels op te knappen? Bekijk dan ook deze inspirerende ideeën van Marij Hessel over hoe je oud en nieuw in jouw inrichting met elkaar kunt matchen.

** Krukje, plant in pot en bloemen zijn privé-bezit.

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.

Volg ons en mis niets!