Kringloopgeluk

Zo recycle je een kast van de kringloop

Van nieuwe collecties in de winkels kan ik heel blij worden, maar van oude schatten waar je soms zomaar tegen aanloopt misschien nog wel meer. Zo ook van deze antieke kast die ik laatst voor een paar tientjes op de kop tikte bij de plaatselijke kringloop!

Toen ik deze kast zag schoten er direct allerlei ideeën door mijn hoofd. Van Scandinavisch wit schilderen tot de kast een brocante verweerde uitstraling geven met rust-oleum verf, of toch liever een stoere matte look? Na wat wikken en wegen was ik eruit en zoals je op onderstaande beelden kunt zien is het de laatste optie geworden en heeft de kast een nieuw donker laagje gekregen. Maar voor dit zover was moest de kast eerst goed ontvet en geschuurd worden!

Vervolgens heb ik de kast in de grondverf gezet en kon na een nacht drogen de donkere verf erop! De kast is geschilderd met de extra matte lakverf van het merk Le Noir & Blanc in de kleur: Charcoal Black. De verf geeft de kast een mooie ‘krijtachtige’ look en is zoals de verf ook doet beloven super mooi mat!

De binnenkant van de kast heb ik in de kleur van de grondverf gehouden. Ik heb bewust een grijze grondverf gekozen zodat deze een mooie contrast heeft met de donkere buitenkant. Na het schilderwerk heeft de kast twee nieuwe knoppen gekregen. Ik heb hier gekozen voor een wat klassieke knop. Dit past goed bij de originele stijl van de kast.

Het leek me leuk te spelen met de binnenkant van de kast omdat die goed zichtbaar is door de ruitjes in de kast. Ik heb daarom de achterwand beplakt met een leuk behang. Ik heb gekozen voor een licht behang met subtiele gouden letters. Op deze manier komt het goud uit de knoppen op een speelse manier terug in de achterwand.

Tot slot kon ik natuurlijk niet wachten de kast te gaan inrichten, want naast een extra opbergplek voor mijn mooiste spulletjes had ik er ook meteen een extra plek om te stylen bij! Ook hierin heb ik het goud terug laten komen in de details van de accessoires. Door her en der wat kleur toe te voegen zoals in de kussens kun je gemakkelijk per seizoen de sfeer van de kast aanpassen!

Ben jij ook zo gek op kringloopgelukjes en heb je er een opgeknapt met verf, behang of ander doe-het-zelf materiaal van KARWEI? Deel dit dan onder de #KARWEI en wie weet zie je jouw werk terug in onze Throwback Thursday blog!

** Krukje, plant in pot en bloemen zijn privé-bezit.

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.