Raambekleding: Velours gordijnen op maat

Slimme oplossing: gordijnen op maat laten maken met de service van Karwei

Ik ben interieurblogger Tanja van Hoogdalem en ik deel graag mijn wooninspiratie met jullie! Inmiddels woon ik een aantal maanden in mijn huidige woning en het bevalt heel goed! Een interieur moet altijd groeien. Elke keer wordt de inrichting meer ‘ik’ en steeds meer als een plek waar ik me thuis voel. Daar hoort ook raambekleding bij! Aangezien ik veel ramen heb in huis, wilde ik hier goed over nadenken. De ramen zijn echte eyecatchers en dat moest de raambekleding dus ook worden :). In deze blogpost laat ik jullie mijn keuze zien!

Raambekleding kiezen

Raambekleding kiezen valt niet mee... Toen ik hier kwam wonen wist ik gelijk dat ik voor mijn grote boograam mooie gordijnen wilde hangen. Welke stof en kleur vond ik nog lastig, dus ging ik naar Karwei om het assortiment te bekijken. Wat een keus! In de winkel vond ik het lastig om te bepalen welke gordijnen het zouden moeten worden, daarom nam ik een aantal stalen mee naar huis. Met een borgsom kun je er een aantal meenemen, ideaal! Door de stalen in de ruimte te houden waar de gordijnen moeten komen, kom je makkelijker tot een keuze. Ik koos voor velours gordijnen omdat dit een warme uitstraling geeft aan mijn vrij ‘koele’ ruimte met betonvloer en zwart stalen raampartijen. Door de gordijnen tegen mijn hoge plafond (bijna 4 meter!) te bevestigen benadrukt het ook de hoogte van de ruimte!

Velours gordijnen op maat

Mijn keus is gevallen op velours gordijnen genaamd Boudewijn Kiezel. Een prachtige stof in een mooie warme tint. Dit fluwelen gordijn is in verschillende tinten verkrijgbaar. Ik koos voor een neutrale tint die ik makkelijk kan combineren met de rest van mijn interieur. Als je de gordijnen op maat bestelt bij Karwei, krijg je online advies hoe je alles op moet meten. Je kunt ze zelfs door de montageservice ook laten ophangen. Heel handig! Ik heb ervoor gekozen om de gordijnen een stukje langer te laten. Ik vind het namelijk mooi als het gordijn iets op de grond valt. Hiermee creëer je een warme en luxe uitstraling. Aangezien de fluwelen stof vrij stug is heb ik niet voor heel veel langer gekozen, omdat het anders te stug op de grond valt. De velours gordijnen heb ik ongeveer 5 cm langer dan ‘normaal’ besteld. De linnen gordijnen die ik heb hangen heb ik 10 cm langer gelaten, deze vallen namelijk veel soepeler op de grond. Deze stof komt uit Frankrijk, maar de linnen gordijnen van Karwei genaamd ‘Merel’ lijken erg op de mijne!

Bekijk meer tips voor raambekleding

Wat vinden jullie van het resultaat? Wil je graag meer inspiratie voor je nieuwe woning en raamdecoratie? Lees dan ook eens de andere blogs van Karwei. We hebben nog veel meer tips voor het kiezen van raambekleding.

Liefs,

Tanja

Geschreven door:

Tanja van Hoogdalem

Hi! Ik ben Tanja en ik ben gek op een creatief interieur. Ik houd van planten, DIY-projecten en alles wat met interieur te maken heeft. Naast interieur heb ik een passie voor fotografie en deel ik regelmatig foto’s van mijn hond Rocco. Speels, licht en groen, zo zou ik mijn huis omschrijven. Hier en op mijn blog deel ik mijn passie voor interieur en hoop ik jullie te inspireren!

Volg ons en mis niets!