Raamdecoratie trends 2021

Raamdecoratie trends van 2021

Gordijnen of raamdecoratie kiezen voor in je huis hoeft niet moeilijk te zijn. We hebben de nieuwste raamdecoratie trends voor je op een rij gezet. Laat je verrassen, want de mogelijkheden zijn fantastisch: natuurlijke uitstraling, ingetogen, zachte materialen en kunstwerken! Twijfel je over een stof? Bestel dan eenvoudig een online een stofstaal bij Karwei.

Trend 1: Lange gordijnen

Laat de gordijnen lekker lang en nonchalant op de grond hangen. Of ze nu dicht of open zijn, ze blijven een stijlvolle aanvulling op je interieur. Omzomen mag natuurlijk altijd, maar iets langere gordijnen zijn echt een trend in 2021. Door de langere lengte van de gordijnen ontstaat er een ongedwongen en stijlvolle sfeer in je woning. Misschien is imperfect juist perfect!

Trend 2: Lichtdoorlatende gordijnen

We willen wel privacy maar geen donkere ruimte, vandaar dat je een duidelijke trend ziet in lichtdoorlatende gordijnen en rolgordijnen. De gordijnen zijn ideaal om zonlicht enigszins af te remmen en geven geen opgesloten gevoel. Door de combinatie met plisségordijnen kan je overdag de nieuwsgierige voorbijgangers weren en ’s avonds een behaaglijke sfeer creëren door de gordijnen dicht te trekken.

Trend 3: Ingetogen kleuren

‘Silent chic’, zo kan je de ingetogen kleuren ook wel noemen. Ingetogen kleuren in je interieur, en dus ook je gordijnen, staan voor simpel, klassiek, exclusief, comfort en transparant. Terwijl je de kleuren van de gordijnen rustig houdt, kun je helemaal losgaan met meubelen en accessoires die de show stelen. Combineer meerdere meubelen met deze stijlvolle gordijnen, zoals de poef Sara en de fauteuil Stone.

Trend 4: Velours gordijnen

Velours gordijnen blijven ook in 2021 een trend. Deze fluwelen gordijnen waren al populair en zijn nog steeds terug te vinden in onze woonstijlen. De velours gordijnen hebben diepe en warme kleuren met een mooie en natuurlijke glans. Door deze klassieke en luxe uitstraling zijn ze simpelweg onmisbaar geworden in huis. Zo mooi en ook nu weer zijn er prachtige nieuwe ontwerpen uitgebracht zoals het dessin Rose 1582 jungle en Flower 1581 zwart (gordijnen op maat). De gordijnen zorgen voor een goede verduistering van de ruimte door de diepe kleuren van het gordijn. Alsof je een schilderij uit het Rijksmuseum tevoorschijn tovert als je de gordijnen sluit.

Wil je weten welke gordijnstof het beste in je interieur past? Kom alle gordijnstoffen zien en voelen in onze bouwmarkt. Wij helpen je graag met je bestelling bij de bestelzuil in onze winkels. Of shop jouw gordijn online op maat. Wist je dat je bij Karwei de gordijnen kunt laten inmeten met onze Karwei Klus&klaar inmeetservice? En we kunnen de raamdecoratie ook voor je ophangen: check onze Karwei Klus&klaar montageservice. Ideaal toch? Karwei denkt met je mee!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!