Raamdecoratie trends 2022

Ontdek de raamdecoratie trends van 2022

Welke gordijnen, shutters, jaloezieën of andere raamdecoratie je ook kiest voor in je huis, met de nieuwste raamdecoratietrends van 2022 kun je je lol op. We hebben alle trends voor dit jaar speciaal voor jou op een rij gezet. Ontdek de mooie stoffen - zoals stoffen gerecycled uit oude jeans en plastic flessen - de stijlvolle jaloezieën van hout in verschillende kleuren en toffe rolgordijnen. Twijfel je over een stof? Bestel dan eenvoudig een stofstaal bij Karwei.

Van fles naar gordijnstoffen

Speelt duurzaamheid bij jou een belangrijke rol bij de keuze van een product? Laat je dan betoveren door onze duurzame gordijnstoffen op maat. Deze gordijnstoffen zijn gemaakt van gerecyclede grondstoffen, zoals oude jeans en PET-flessen. Van fles naar duurzame stof. Laat je inspireren door deze ‘nieuwe’ stoffen en ga dit jaar voor duurzaam en groen! Elke ruimte in huis verdient goede raamdecoratie. Want deze zorgen niet alleen voor een fijne sfeer en een goede akoestiek. Raamdecoratie heeft ook een isolerende werking en ze houden pottenkijkers buiten.

Inbetween gordijnen

Kies voor inbetween gordijnen. Deze lichtdoorlatende gordijnen geven ons de privacy die we willen, maar ze houden de ruimte in huis lekker licht en fris. We kennen deze gordijntrend al en blijft ook nog wel even. Ze zijn ideaal om zonlicht enigszins af te remmen en gecombineerd met plisségordijnen maken ze een geheel. Houd overdag de nieuwsgierige voorbijgangers buiten en maak het ’s avonds een behaaglijke sfeer door de gordijnen dicht te trekken.

Stijlvolle vouwgordijnen

De combinatie van dunne gordijnen met stijlvolle jaloezieën zie je al een tijdje terugkomen in de raamdecoratietrends. Begrijpen we heel goed, want je hebt het beste van twee werelden. Maar wat als je beiden in één wilt hebben? Het lichtdoorlatende vouwgordijn Brinta van Le Noir & Blanc is de oplossing, beide werelden in één! Kies dit jaar voor vouwgordijnen in naturel tinten en blijf je vensterbank bij de ruimte berekken ook als de gordijnen zijn gestolen.

Durf donker

Donkere raamdecoratie is zeker een trend in 2022. Gordijnen in diepe tinten, zwarte jaloezieën en donkere rolgordijnen. De verschuiving naar raamdecoratie als eye-catcher in de ruimte is zichtbaar! Door je ramen te decoreren met donkere kleuren krijgt je woonkamer, slaapkamer of keuken al direct een luxe uitstraling. Kijk hoe jij in huis de sfeer een boost kan geven met de nieuwste raamdecoratietrends van komend jaar. Durf voor donker te gaan en ervaar de uitstraling van deze toffe trend.

Gordijnen op maat

Twijfel je over welke gordijnstof het beste in je interieur past? Bekijk en voel al onze gordijnstoffen op de stofstalen, die je eenvoudig bij jouw Karwei kunt lenen. We helpen je graag bij het maken van je raamdecoratie-keuze.


Weet je al wat je wilt, shop dan jouw raamdecoartie online en op maat. Wist je dat je ook raamdecoartie kunt laten inmeten bij je thuis? Handig hè! En we kunnen de raamdecoratie ook voor je ophangen met onze Raamdecoratie Montageservice.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!