Het effect van gordijnen en raamdecoratie in jouw huis

Zo pas je raamdecoratie toe in je huis

Misschien denk je in eerste instantie niet aan gordijnen of raamdecoratie als je je huis aan het inrichten bent. Toch kunnen deze een enorm verschil maken in de sfeer in jouw ruimte. Je kunt een fantastisch effect creëren als je je raamdecoratie en gordijnen afstemt op jouw interieur.

Soorten

Je begint natuurlijk met het bepalen van wat je precies op wilt hangen. Er is ontzettend veel keuze en ieder met zijn eigen sfeer. Zo heb je vitrages en inbetweens voor enige privacy overdag. Gordijnen zijn, buiten de geluiddempende en energiebesparende werking, vaak ook goed in warmte geven aan een ruimte.

Rolgordijnen en roljaloezieën zijn vaak praktisch omdat je zelf kunt bepalen hoeveel inkijk je hebt en hoeveel licht er naar binnen invalt. En dan heb je ook nog vouwgordijnen. Vouwgordijnen kun je op maat laten maken en nemen daarom nooit meer ruimte in dan gewenst. Ook blijven ze boven de radiatoren hangen zodat ze geen warmte tegenhouden.

Materialen

Een materiaal wat je nu enorm veel ziet is velours. Een aaibare stof met een harig oppervlak en een statige uitstraling. Het is een zwaar materiaal wat een statement geeft aan jouw ruimte.

See through stoffen zijn het ook helemaal. Met dit materiaal kun je met het licht spelen als je kiest voor een grof geweven stof. Met half-transparante rolgordijnen krijg je een strak effect met een natuurlijke lichtinval. Deze basic kun je in elke ruimte wel kwijt. Je kunt ook kiezen voor een combinatie van materialen en soorten. Een gordijn met een ingeweven patroon in combinatie met een licht rolgordijn. Best of both worlds!

Stem de materialen af op jouw andere woonwensen. Hou je van een huis vol planten, hout en andere natuurlijke materialen? Kies dan voor licht geweven stoffen in natuurlijke kleuren. In een strakker interieur passen donkere, zwaardere maatwerk gordijnen goed. Hiermee geef je toch dat extra beetje sfeer mee aan jouw ruimte. Kies in een stadse woning voor een combinatie van materialen en raamdecoratie voor een speels effect. Droom jij weg bij een gezellig huis met warme kleuren? Ga dan voor zachte, aaibare stoffen en geef nog meer warmt aan je ruimte.

Benieuwd welke gordijnen er allemaal in ons assortiment zitten? Bekijk ons assortiment gordijnen in standaard maten of laat gordijnen op maat maken.

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het KARWEI inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.