Het effect van gordijnen en raamdecoratie in jouw huis

Zo pas je raamdecoratie toe in je huis

Misschien denk niet direct aan gordijnen of raamdecoratie als je je huis aan het inrichten bent. Toch kunnen deze een enorm verschil maken in de sfeer in jouw ruimte. Je kunt een fantastisch effect creëren als je je raamdecoratie en gordijnen afstemt op jouw interieur. Bovendien kun je gordijnen op maat laten maken, zodat ze precies passen in jouw interieur.

Raamdecoratie ideeën

Je begint natuurlijk met het bepalen van de soort raamdecoratie. Wat wil je ophangen? Er is ontzettend veel keuze en iedere soort heeft zijn eigen sfeer. Zo heb je vitrages en inbetweens voor enige privacy overdag. Gordijnen zijn, buiten de geluiddempende en energiebesparende werking, vaak ook goed om warmte te geven aan een ruimte.

Rolgordijnen en jaloezieën

Rolgordijnen en roljaloezieën zijn vaak praktisch, omdat je zelf kunt bepalen hoeveel inkijk je hebt en hoeveel licht er binnen valt.

Vouwgordijnen

En dan heb je ook nog vouwgordijnen. Vouwgordijnen kun je op maat laten maken en nemen daarom nooit meer ruimte in dan gewenst. Ook blijven ze boven de radiatoren hangen, zodat ze geen warmte tegenhouden.

Tip!

Laat de gordijnen 'iets langer' hangen dan precies tot aan de vloer om een luxe uitstraling te creëren. Stylist Marij Hessel vertelt daar meer over in dit artikel.

Raamdecoratie materialen

Een veelgebruikt materiaal in gordijnen is velours. Een aaibare stof met een harig oppervlak en een statige uitstraling. Het is een zwaar materiaal dat een statement geeft aan jouw ruimte.

Transparante rolgordijnen

See through stoffen zijn het ook helemaal. Als je voor een grof geweven stof kiest, kun je met het licht spelen. Met half-transparante rolgordijnen krijg je een strak effect met een natuurlijke lichtinval. Transparante rolgordijnen zijn ideaal voor iedere ruimte. Je kunt ook kiezen voor een combinatie van materialen en soorten. Een gordijn met een ingeweven patroon in combinatie met een licht rolgordijn. Best of both worlds!

Raamdecoratie kiezen

Stem de materialen af op jouw andere woonwensen. Houd je van een huis vol planten, hout en andere natuurlijke materialen? Kies dan voor licht geweven stoffen in natuurlijke kleuren. In een strakker interieur passen donkere, zwaardere maatwerk gordijnen goed. Hiermee geef je toch dat extra beetje sfeer mee aan jouw ruimte. Kies in een stadse woning voor een combinatie van materialen en raamdecoratie voor een speels effect. Droom jij weg bij een gezellig huis met warme kleuren? Ga dan voor zachte, aaibare stoffen en geef nog meer warmte aan je ruimte.

Gordijnen op maat

Benieuwd welke gordijnen er allemaal in ons assortiment zitten? Bekijk ons assortiment gordijnen in standaard maten. Nog handiger: laat gordijnen op maat maken. Geef online jouw wensen door en bestel de gordijnen die volledig aanlsuiten bij jouw wensen en interieur.

Gratis advies & inmeten bij jou thuis

Er zijn heel veel soorten raamdecoratie. De juiste keuze maken én goed inmeten is dan ook niet altijd makkelijk. Daarom komen wij gratis bij jou thuis om je te adviseren, de stoffen of materialen te laten voelen en je ramen in te meten!
- Snel een ervaren raamdecoratie-adviseur bij jou thuis
- Je ramen worden gratis ingemeten
- Je ontvangt gratis een kundig advies op maat

Plan nu een afspraak

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!