Witte jaloezieen hangend voor een raam

Zwarte of witte jaloezieën voor de woonkamer

Mooie raamdecoratie is onmisbaar in jouw woonkamer. Jaloezieën zijn tegenwoordig een populaire keuze. Door de flexibiliteit van jaloezieën bepaal je heel makkelijk hoeveel privacy of licht je op dat moment nodig hebt. Zwarte en witte jaloezieën worden veel in woonkamers gebruikt. Bij Karwei zijn ze in standaard maten en als maatwerk verkrijgbaar. Twijfel je tussen deze kleuren? We helpen je graag bij het maken van een keuze.

Voor- en nadelen zwarte jaloezieën

Zwarte jaloezieën worden veel gebruikt in moderne en industriële woonkamers, omdat de jaloezieën het effect van andere donkere elementen in het interieur versterken. Maar ook in combinatie met lichte muren brengen zwarte jaloezieën een mooie balans met zich mee. Zo geeft de donkere kleur de kamer een elegant tintje.

Een nadeel van zwarte jaloezieën is dat je sneller stof ziet liggen op de jaloezieën door hun donkere kleur. Als je de jaloezieën regelmatig afneemt, behoud je de nette uitstraling.

Voor- en nadelen witte jaloezieën

Witte jaloezieën brengen veel licht en ruimte met zich mee. De lichte kleur zorgt voor een frisse, neutrale uitstraling. Dit zorgt ervoor dat de aandacht meer naar de rest van de inrichting verschuift. Bovendien zijn ze heel eenvoudig te combineren in veel verschillende woonstijlen.

Witte jaloezieën zijn minder uitgesproken dan donkere jaloezieën. Om te voorkomen dat witte jaloezieën kil ogen in je woonkamer, of dat je interieur te saai wordt, kan je kiezen voor een muurkleur die niet helemaal wit is. Kies voor een muurkleur die net een tinje warmer is zoals zand of beige.

Jaloezieën combineren met kozijnen

De kleuren van jouw kozijnen en raamdecoratie vormen samen een belangrijk geheel. Wil je een echte blikvanger? Kies dan voor tegenovergestelde kleuren zoals zwarte jaloezieën met witte kozijnen. Wil je graag een rustige uitstraling? Kies dan voor jaloezieën in dezelfde kleur als je kozijnen.

Jaloezieën combineren met gordijnen

Gordijnen en jaloezieën zijn een perfecte combinatie. Met de jaloezieën regel je praktische zaken zoals de lichtinval, terwijl de gordijnen zorgen voor een stijlvolle sfeer.

Zwarte jaloezieën combineren met gordijnen

Kies je voor een combinatie van zwarte jaloezieën met gordijnen? Dan kun je eigenlijk alle kanten op. Met zwarte of grijze gordijnen creëer je een ton-sur-ton effect. Maar met kleuren zoals wit, beige en geel zorg je juist voor een opvallend contrast.

Witte jaloezieën combineren met gordijnen

Ook witte jaloezieën zijn met veel verschillende kleuren gordijnen te combineren. Kies voor een donkere kleur als je graag een mooi contrast wilt. Zwart, bordeaux rood en donkergrijs lenen zich hier uitstekend voor. Wil je het geheel juist een rustige uitstraling geven? Dan staan gebroken wit, beige en taupe erg mooi.

Keuze gemaakt? Snel aan de slag

Nu je een idee hebt welke kleur jaloezieën mooi in jouw woonkamer zouden hangen, kun je snel aan de slag. In ons klusadvies lees je precies hoe je aluminium jaloezieën of houten jaloezieën met elektrische bediening zelf ophangt.

Gratis advies & inmeten bij jou thuis

Er zijn heel veel soorten raamdecoratie. De juiste keuze maken én goed inmeten is dan ook niet altijd makkelijk. Daarom komen wij gratis bij jou thuis om je te adviseren, de stoffen of materialen te laten voelen en je ramen in te meten!
- Snel een ervaren raamdecoratie-adviseur bij jou thuis
- Je ramen worden gratis ingemeten
- Je ontvangt gratis een kundig advies op maat

Plan nu een afspraak

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!