Marij test: gordijnen op maat bij Karwei

Marij test uit: gordijnen op maat

Het kiezen van de juiste raambekleding is iets waar je echt even de tijd voor moet nemen, dat deed ik dus ook! Ik testte verschillende kant-en-klaar gordijnen en nam wat gordijnstalen mee naar huis om te kijken welke kleuren en stoffen goed pasten in combinatie met de kleuren en materialen in onze huiskamer. Hierdoor kreeg ik al een veel beter beeld wat wel en niet werkt en hoe sfeerbepalend raambekleding eigenlijk is!

Gordijnen op maat bij Karwei

Ondanks dat er echt hele mooie opties tussen de kant-en-klare gordijnen zaten, wilde ik toch het liefst gordijnen op maat. Op dat moment hingen onze gordijnen in de omlijsting van de openslaande deuren. Door voor gordijnen op maat te kiezen kun je een veel rijkere sfeer creëren en het precies zo laten maken zoals jij wil. Ik wilde bijvoorbeeld graag gordijnen van wand tot wand en die aan het plafond bevestigd waren. Zo zouden de gordijnen dus eigenlijk de gehele wand met raampartij bedekken. Een groot voordeel is ook dat hierdoor de radiator die tegen deze wand is geplaatst, nu weg zou vallen achter de gordijnen. Ik was eruit, ik koos voor gordijnen op maat! Bij Karwei kun je jouw gewenste gordijnen gemakkelijk op maat laten maken. Je kunt de gordijnen zelfs laten ophangen door de klusservice van Karwei!

De kleur van de gordijnen: Vaal groen

Tijdens mij zoekproces was mijn oog al gevallen op de gordijnstof “Loes” van de vtwonen collectie. Op de staal zaten verschillende kleuren die mij aanspraken maar mijn favoriet was de kleur “Vaal Groen”. Bij de dichtstbijzijnde Karwei liet ik mij adviseren hoe ik de gordijnen online kon bestellen en waar ik rekening mee moest houden. Thuis bestelde ik de gordijnen op maat en een aantal weken later had ik ze in huis… Spannend! We bevestigden een gordijnrails aan het plafond en hingen de gordijnen op. Dat was even wennen, zeg. Maar wat was het mooi! De linnen stof heeft een mooie structuur die gelukkig nog genoeg licht doorlaat in onze huiskamer. Ik was even bang dat de kleur iets te groen zou zijn, maar dat viel ontzettend mee. De subtiele kleur is erg mooi in combinatie met de andere kleuren in onze huiskamer.

De gordijnen zijn 'te lang'

Ik bestelde de gordijnen bewust een stukje te lang, denk aan zo’n 10 centimeter. Met iets te lange gordijnen (hiermee kan je uiteraard variëren in lengte) creëer je een luxe en rijke uitstraling. Lange en volle gordijnen die nonchalant op de grond vallen, laten een kamer groter lijken en daardoor automatisch luxer. Dit is uiteraard een kwestie van smaak, je moet er van houden! Onze huiskamer is door de nieuwe gordijnen echt een stuk warmer en gezelliger geworden, het voelt meer af. Missie geslaagd dus!

Styling van de zithoek

Ik stylde de zithoek af met wat mooie woonaccessoires van Karwei, zoals de zachtgroene kussens in aaibare materialen en een stoere metalen plantenstandaard. Deze standaard gebruik ik voor de mooie glazen tafellamp. Zo fijn dat die minder charmante radiator naast de bank nu netjes is weggewerkt! Als de verwarming aanstaat, schuiven we gewoon het gordijn een stukje opzij!

Nieuwe gordijnen in de slaapkamer

Omdat mijn favoriet van de kant-en-klare gordijnen de witte met zwarte streep in linnen look waren, koos ik ervoor om deze te gebruiken voor de slaapkamer. In de slaapkamer hingen namelijk ook al een tijdje wat gedateerde witte gordijnen. Niets mis mee, maar wel een beetje saai… Deze gestreepte gordijnen van Le Noir & Blanc passen perfect in onze slaapkamer. Ze zijn niet te aanwezig, maar hebben wel een leuk accent!

Je ziet dus, om de juiste raambekleding te kiezen moet je wel een beetje de tijd nemen. Maar als je eenmaal de perfecte match hebt gevonden, dan kan een ruimte er zo ontzettend van opknappen!

Bekijk alle mogelijkheden van gordijnen op maat en de klusservice van Karwei.

Gratis advies & inmeten bij jou thuis

Er zijn heel veel soorten raamdecoratie. De juiste keuze maken én goed inmeten is dan ook niet altijd makkelijk. Daarom komen wij gratis bij jou thuis om je te adviseren, de stoffen of materialen te laten voelen en je ramen in te meten!
- Snel een ervaren raamdecoratie-adviseur bij jou thuis
- Je ramen worden gratis ingemeten
- Je ontvangt gratis een kundig advies op maat

Plan nu een afspraak

Geschreven door:

Marij Hessel

Hi! Ik ben Marij Hessel, stylist, verzamelaar en het gezicht achter de blog en shop “MY ATTIC”. Hier komen mijn liefde voor interieur, vintage, kleur, zelfmakers en groen samen. Bij Karwei geef ik je graag inspiratie op het gebied van wonen, klussen en DIY projecten. Enjoy!

Volg ons en mis niets!