Beige vouwgordijnen hangend voor een kozijn

Raamdecoratie ideeën voor in de woonkamer

Raamdecoratie is een belangrijk onderdeel van de inrichting van jouw woonkamer. Het geeft de kamer extra sfeer, maar zorgt ook voor de nodige privacy. Er zijn veel verschillende soorten raamdecoratie, dus de keuze is reuze. Gelukkig helpt Karwei je graag bij het maken van deze keuze. Laat je hieronder inspireren door de verschillende raamdecoratie ideeën voor in jouw woonkamer. Lees verder en vind jouw ideale raamdecoratie.

Welke raamdecoratie is geschikt voor de woonkamer?

Elk soort raambekleding heeft zo zijn unieke eigenschappen. Ondanks deze unieke eigen schappen zijn alle soorten raambekleding toe te passen in de woonkamer. Welk type raamdecoratie er geschikt is voor jouw woonkamer is vooral afhankelijk van jouw wensen.

Hoe kies je de juiste raamdecoratie voor in de woonkamer?

Weet je niet waar je op moet letten bij het kiezen van je raamdecoratie voor in de woonkamer? Karwei helpt je graag bij deze keuze. Met onderstaand lijstje ontdek je eenvoudig welk type raamdecoratie het beste op jouw wensen aansluit.

  1. Wil jij de lichtinval en de hoeveelheid privacy eenvoudig kunnen regelen? Horizontale jaloezieën en verticale lamellen zijn hier erg geschikt voor. Ook duo rolgordijnen doen dit goed. Normale gordijnen zijn in dit geval een minder goede keuze.
  2. Wel veel privacy in je woonkamer, maar ook genieten van voldoende daglicht? Dan zijn plissé gordijnen een goede keuze.
  3. Een warme sfeer in je woonkamer creëren doe je met gordijnen. Ook in een klassieke interieur zijn gordijnen een goede keuze. Combineer de gordijnen met vitrage of raamfolie voor meer privacy.
  4. Zoek je juist een moderne uitstraling? Lamellen, jaloezieën en plissé gordijnen zien er strak en modern uit.

Twijfel je nog steeds tussen de verschillende soorten raamdecoratie? In ons klusadvies lees je meer over het kiezen van raamdecoratie.

Inspiratie voor de mooiste raamdecoratie in de woonkamer

Nu je wat beter weet welke keuzemogelijkheden er allemaal zijn, wil Karwei je graag inspireren met mooie raamdecoratie voor in de woonkamer. Dan weet je straks nog beter welke raamdecoratie voor jou echt de beste keuze is.

1. Klassiek en tijdloos met gordijnen

Wil jij een klassieke en tijdloze uitstraling in de woonkamer? Kies dan voor tijdloze gordijnen gecombineerd met lichte vitrage. De vitrage houdt nieuwsgierige blikken buiten, terwijl de luxe gordijnen voor een warme sfeer zorgen. Kies bijvoorbeeld voor gordijnen in een diepe donkerblauwe kleur. Houd je het liever wat neutraler? Met beige of grijze gordijnen zit je ook altijd goed.

2. Minimalistische rolgordijnen

Wil jij doeltreffende raamdecoratie, maar zonder dat deze teveel aandacht opeist in je interieur? Rolgordijnen zijn dan een uitstekende keuze. Kies voor rolgordijnen in een neutrale kleur die goed aansluit op de rest van je interieur. Antraciet, taupe en wit zijn hier allemaal geschikt voor.

3. Opvallende accenten voor je ramen

Maak van je raamdecoratie een echte blikvanger door te kiezen voor gordijnen in een opvallende kleur. Wat dacht je van okergeel, bordeaux rood of lavendel? Jouw gordijnen worden hierdoor een belangrijk onderdeel in jouw interieur. Je kunt dit effect bereiken met gordijnen, maar ook rolgordijnen, plissé gordijnen en vouwgordijnen kunnen als kleuraccent in je interieur gebruikt worden.

4. Stijlvolle lamellen

Verticale lamellen zijn een goede keuze bij grote raampartijen. De lamellen geven je raam een strakke afwerking. Wil jij een stijlvol en elegant effect bereiken? Kies dan voor luxe lamellen in een mooie wittint. Dit type raamdecoratie laat zich goed inpassen in een moderne woonstijl. Kies voor stoffen lamellen als je een extra luxe uitstraling wilt. Of ga voor lamellen met een subtiele structuur. Maak het jezelf nog gemakkelijker door voor lamellen met elektrische bediening te kiezen.

5. Een strakke look voor jouw raam

Modern, strak, elegant en tijdloos, met zwarte plisségordijnen heb je het allemaal. Door voor top-down-bottom-up gordijnen te kiezen, kun je de plisségordijnen in het midden van je raam laten hangen. Zo geniet je van privacy, terwijl en via de boven- en onderkant toch nog voldoende daglicht je kamer binnenvalt. Zwarte plisségordijnen passen goed in een minimalistisch interieur, maar ook in een moderne, klassieke of zelfs industriële woonstijl misstaan deze gordijnen niet.

Jouw raamdecoratie snel opgehangen

Heb je inspiratie gekregen van de vele mogelijkheden? Kies de raamdecoratie die jou het meest aanspreekt en creëer de sfeer die jij zoekt. Heb je hulp nodig bij het ophangen van je nieuwe raambekleding? De klusservice van Karwei helpt je graag verder. Zo geniet je zorgeloos van nieuwe gordijnen, jaloezieën of lamellen in jouw woonkamer.

Gratis advies & inmeten bij jou thuis

Er zijn heel veel soorten raamdecoratie. De juiste keuze maken én goed inmeten is dan ook niet altijd makkelijk. Daarom komen wij gratis bij jou thuis om je te adviseren, de stoffen of materialen te laten voelen en je ramen in te meten!
- Snel een ervaren raamdecoratie-adviseur bij jou thuis
- Je ramen worden gratis ingemeten
- Je ontvangt gratis een kundig advies op maat

Plan nu een afspraak

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!