Tuinverlichting ideeën voor sfeervol licht in de tuin

Tuinverlichting ideeën

Met leuke tuinverlichting zorg je ervoor dat je tot in de late uurtjes buiten kunt blijven zitten. Kleed jouw tuin of balkon aan met diverse soorten buitenverlichting om het ook ’s avonds knus en gezellig te maken. Zo hoef jij in de avond niet naar binnen te verhuizen, maar kun je lekker lang buiten blijven. We lichten onze tuinverlichting ideeën graag even toe, zodat jij inspiratie hebt voor de perfecte buitenverlichting voor in jouw tuin.

Feestverlichting buiten

Feestverlichting hoeft echt niet alleen als het feest is, maar het klinkt wel extra gezellig! Van verjaardag tot een diner met de buren; met deze sfeervolle feestverlichting is buiten zitten altijd een feestje. Hang een lichtslinger met meerdere lampjes bij de eettafel of zithoek in de tuin om een knus hoekje te creëren. Maak het extra gezellig door lampionnen of lantaarntjes te plaatsen en geniet van een fijne buitenavond met warm en sfeervol licht. Ben je van plan een tuinfeest te geven, dan is deze feestverlichting voor buiten natuurlijk perfect! Bekijk ook zeker deze tips voor het geven van een tuinfeest om het nóg gezelliger te maken.

Lichtsnoer voor buiten

Je kunt een lichtsnoer voor buiten op meerdere plekken ophangen. Deze snoeren zijn gemakkelijk te verplaatsen, dus je kunt van ieder hoekje in de tuin een gezellig plekje creëren. Hang de lichtsnoer bijvoorbeeld aan een pergola, om van de zithoek of eethoek buiten een fijne, verlichte plek te maken. Of hang de lichtsnoer bovenin een parasol, mocht je boven de eethoek geen plek hebben voor de lichtsnoer. Wil je een knus hoekje bij een boom creëren, waar je ’s avonds rustig kunt lezen? Hang dan een lichtsnoer in de boom. Dat is niet alleen handig, maar staat ook erg mooi en romantisch!

Tafellampen

Kaarsen zijn gezellig, maar misschien niet altijd even praktisch. Tafellampen zijn de ideale oplossing! Leuk om neer te zetten op tafel bij een etentje of borrel in de tuin en andere avonden waarop je waarschijnlijk niet voor de schemer naar binnen gaat. Tafellampen geven vaak warm licht en zijn gemakkelijk te verplaatsen. Deze kleurrijke ledlampen voor buiten kun je bijvoorbeeld gemakkelijk in je hand houden door het handvat bovenaan de lamp. Met dit lichtje in je hand verplaats je je gemakkelijk naar een andere hoek in de tuin. Bijvoorbeeld naar dat ene plekje waar je gezellig rond het vuur kunt zitten. Ook zijn er tafellampen die werken op zonne-energie. Dankzij het zonlicht overdag kun jij ook ’s avonds in het licht zitten!

Tuinverlichting ideeën

Naast feestverlichting, lichtsnoeren en tafellampen zijn er nog meer soorten tuinverlichting die je helpen een gezellige en knusse buitenruimte te creëren. Met wand- en plafondlampen voor buiten zorg je voor een vaste lichtbron in de tuin. Bovendien kun je deze door bewegingssensoren laten inschakelen, zodat je direct licht hebt wanneer je erlangs loopt. Bekijk het volledige assortiment aan tuinverlichting van Karwei en ontdek alle tuinverlichting ideeën om tot laat in de avond buiten te kunnen zitten.

Shop nu:

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!