Tuinfeest inspiratie en ideeën voor een knallend tuinfeest!

Tuinfeest aankleding ideeën

Tuinfeesten zijn gezellig én je hoeft binnen nauwelijks iets op te ruimen. Of er iemand jarig is of niet, met deze tips geef je een knaller van een tuinfeest. Want een tuinfeest is tegenwoordig meer dan alleen in een kringetje zitten op de tuinstoelen van de buren. We geven je tuinfeest inspiratie voor een sfeervol en creatief tuinfeest!

Tuintenten en tuinschermen

Allereerst: in Nederland kan er weleens wat twijfel bestaan of het droog blijft buiten. Geen nood, jouw tuinfeest kan gewoon doorgaan. Met een partytent zorg je voor een overkapping en zijn jij en je feestgangers beschut tegen de buien. Wil je juist beschermd blijven tegen de felle zon? Ook dan is een partytent een ideale oplossing. Met een partytent creëer je overigens ook een knus hoekje op je tuinfeest. Hang vrolijke slingers in de tent en het is écht een feestelijke partytent!

Feestverlichting voor buiten

Verwacht je niet voor de schemer klaar te zijn met het tuinfeest? Dan moet er natuurlijk feestverlichting komen! Hang sfeervolle lichtsnoeren op om jouw tuinfeest ook in de avond gezellig te maken. Hang de lampjes aan de partytent, aan de parasol, in een boom of aan de schutting voor sfeervolle feestverlichting.

Maak er een BBQ-feestje van!

Haast onmisbaar op een tuinfeest is de barbecue. Maak het jezelf gemakkelijk en laat de feestgangers zelf hun eten bereiden op een grote barbecue. Door een tuintafel of bijzettafel neer te zetten kun je een buffet serveren met salades, brood, vlees-, vis- en groentegerechten voor op de barbecue. Plaats statafels en tuinstoelen, zodat alle feestgangers gemakkelijk kunnen eten. Bovendien ziet er dat ook nog eens sfeervol uit!

Versiering voor een tuinfeest

De feestverlichting heb je al, maar denk ook aan versiering om je tuinfeest gezellig te maken! Kies een thema of kleur voor je feestje en match alle versieringen daarbij. Ga zelf aan de slag met DIY's om het tuinfeest persoonlijk te maken. Maak bijvoorbeeld zelf een houten welkomstbord met krijtbordverf om alle gasten welkom te heten of hang leuke zelfgemaakte slingers op die je zelf maakt van stroken behang. Zo kun je het tuinfeest volledig aankleden in jouw gewenste stijl.

Voor de kleintjes is het feest

Verwacht je veel kinderen op je tuinfeest? Maak een kindvriendelijk speelhoekje waar ook de kleintjes kunnen feesten. Ga bijvoorbeeld aan de slag met deze leuke houten tipi, die ook na het feest in de tuin kan blijven staan! Nóg een leuk DIY-idee: deze gezellige limonadekraam! Hier kunnen de kinderen lekker hun limonade halen of je kunt er een poppenkast van maken. Zo is het voor de kleintjes ook een knaller van een tuinfeest!

Organiseer ook een tuinfeest:

Partytent Havana wit 300x300 cm
3 klantreviews
Partytent Havana wit 300x300 cm is een klassieke partytent die bescherming biedt tegen zon en motregen. De partytent is eenvoudig en snel op te zetten. Ideaal voor een tuinfeest... Partytent Havana wit 300x300 cm is een klassieke partytent die bescherming biedt tegen zon en mot...
119.
00
Niet beschikbaar
Bekijk alles in partytent
Feestverlichting LED weckpotjes KARWEI ruimt op KARWEI ruimt op
Uitstekend beoordeeld
38 klantreviews
Met deze feestverlichting maak je het feest helemaal compleet. De set bestaat uit 10 glazen weckpotjes met LED-lampen. Deze verlichting is natuurlijk ook gewoon te gebruiken als... Met deze feestverlichting maak je het feest helemaal compleet. De set bestaat uit 10 glazen weckp...
15.
99
31.99
50% korting
Alleen bestellen en afhalen
Bekijk alles in feestverlichting
Jamestown houtskool barbecue keramiek zwart 49x54x48 cm
17 klantreviews
Geniet van heerlijke barbecue gerechten, bereid met de Keramische Barbecue Marwin 40 Cm. Mensen die van barbecues en buitenkoken houden, zullen genieten van Jamestown-barbecues.... Geniet van heerlijke barbecue gerechten, bereid met de Keramische Barbecue Marwin 40 Cm. Mensen d...
336.
75
449.00
25% korting
Aanbieding t/m 21-07-2024
Bekijk alles in houtskool barbecue
Biertafel naturel hout 200x600 cm
30 klantreviews
Voor feesten en andere evenementen is een biertafel ideaal! Je kunt gezellig bij elkaar zitten! Doordat deze biertafel gemaakt is van hout, creëer je een aangenaam warme sfeer. ... Voor feesten en andere evenementen is een biertafel ideaal! Je kunt gezellig bij elkaar zitten! D...
149.
25
199.00
Met Club Karwei
25% korting
Aanbieding t/m 21-07-2024
Alleen bestellen en afhalen
Bekijk alles in biertafel

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!