keuzehulp

Hoe kies ik raamdecoratie?

Raamdecoratie kiezen is heel persoonlijk. Wil je wel of niet een gordijnrails? Of misschien heb je helemaal geen plek voor een rails aan de wand. Laat de raamdecoratie in ieder geval matchen met de materialen en kleuren in je huis. Heb je een interieurstijl met veel natureltinten, kies dan ook voor lichte stoffen in natuurlijke kleuren. In een modern interieur passen donkere en wat zwaardere gordijnen perfect in de ruimte. Een kleurrijke woning mag ook zeker kleurrijke gordijnen aan de wand hebben. Of combineer juist verschillende kleuren en materialen, en maak je eigen twist. Alles kan in huis, en één ding is zeker: raamdecoratie mag niet ontbreken!

Nieuwste trends van 2022

De nieuwste trends voor gordijnen en andere raamdecoratie zijn weer stijlvol. Voor komend jaar kun je je lol op met de uitblinkers van de raamdecoratietrends. We hebben alles voor je op een rij gezet, en ook voor jou zit er zeker iets moois tussen. Zoals dunne gordijnstoffen gerecycled uit plastic flessen en oude jeans. Of aaibare dikke gordijnen voor op de slaapkamer. Bekijk alle raamdecoratie trends en laat je inspireren.

Tip!

Twijfel je over een gordijnstof? Onze stofstalen zijn de oplossing! Bestel deze eenvoudig online of kom gezellig naar jouw Karwei.

Raamdecoratie kiezen

We hebben een groot assortiment aan raamdecoratie, waar je volop inspiratie vindt voor bij jou thuis aan de muur en voor de ramen. Ons aanbod aan raamdecoratie - los van de accessoires, rails en roedes - ziet er als volgt uit:

Dakraamrolgordijnen
Glas & decoratiefolie
Gordijnen
Horizontale jaloezieën
Horren
Plisségordijnen
Rolgordijnen
Roljaloezieën
Verticale lamellen
Vouwgordijnen
Zonwering

Dakraamrolgordijnen

Als je op zoek bent naar een rolgordijn voor je dakraam, dan hebben we enorm veel keuze voor je. Daarnaast kun je het dakraamrolgordijn op maat laten maken of je kunt er eentje kiezen in een standaard maat. Dakraamrolgordijnen zijn verduisterend en ze houden de warmte deels buiten in de zomer.

Glas & decoratiefolie

Glasfolie is een goedkope en vooral eenvoudige oplossing tegen inkijk bij ramen en deuren van je huis of kantoor. In een handomdraai plak je de folie op de ramen, en is het ‘Dag glurende kijkers’. Wil je privacy, kies dan glasfolie. Geef spullen of wanden een nieuwe look met decoratiefolie.

Gordijnen

Gordijnen in overvloed: dikke stoffen, transparante dunne inbetweens, gerecyclede stoffen van jeans en PET-flessen, gevoerd of niet. We hebben gordijnen volledig op maat gemaakt en we hebben standaard maat gordijnen. Bekijk en voel eerst onze stofstalen bij je thuis, voordat je een gordijnkeuze maakt. Bestel stofstalen online of kom ze halen in jouw bouwmarkt.

Horizontale jaloezieën

Speel zelf met het licht en inkijkers als je voor horizontale jaloezieën kiest. Laat je horizontale jaloezie, van hout of metaal, op maat maken of kies voor één van de standaard maten. Combineer deze met gordijnen in de woon- of slaapkamer. Horizontale jaloezieën zijn ook ideaal en stijlvol voor op de badkamer.

Horren

Zorg ervoor dat je het hele jaar binnen voldoende frisse lucht hebt, zonder vliegende pollen en kleine beestjes in huis. Een hor voor je deur of raam is de oplossing en zo blijf er alleen maar verse zuurstof binnenstromen. Ga voor polgaas als je alles buiten wilt houden, want horgaas houdt alleen de insecten tegen.

Plisségordijnen

Combineer plisségordijnen, waarbij de stof zigzaggend is gevouwen, met dunne gordijnen in je interieur. Koop plisségordijnen als je geen gordijnen met rails wilt, of hier geen plek voor hebt. Ook verduisterend zijn ze perfect voor op de slaapkamer. Hang dit ideale gordijn op elke gewenste hoogte, ga top down of top down-bottom up. Of laat ze ophangen met onze montageservice, en bespaar tijd en moeite.

Rolgordijnen

Een rolgordijn is niet meer weg te denken uit ons huis. Daarom komen er elk jaar weer nieuwe stoffen, kleuren en dessins die je op maat of als standaard maat op of in je kozijn bevestigt. Kies voor verduisterende rolgordijnen op de slaapkamer. Of een lichtdoorlatende voor op de badkamer, zo heb je zonlicht en privacy in één.

Roljaloezieën

Jaloezieën maar dan van stof. Dit duo rolgordijn bestaat uit twee lagen stof, die je horizontaal langs elkaar schuift om zo met de lichtinval te spelen. Een roljaloezie is ideaal voor in je woonkamer. Wil je dezelfde behaaglijke sfeer als gordijnen, maar dan zonder rails aan de muur of plafond? Ga dan voor roljaloezieën.

Verticale lamellen

Voor hoge raampartijen zijn deze lange slanke lamellen een perfecte oplossing. Daarnaast kun je zelf de hoeveelheid lichtinval en binnen-kijkers bepalen. Ontdek wat stoffen en kunststof lamellen met de sfeer in huis doen. Hang lamellen voor een lange glazen schuifpui en sluit deze als de avond valt. Of creëer minder inkijk in de hal of werkkamer.

Vouwgordijnen

Bevestig deze decoratieve sfeerbepaler in of op het kozijn, en hou zo het raamkozijn vrij van lappen stof. Verduister de ruimte of kies juist voor lichtdoorlatende vouwgordijnen, ze zijn er in vele soorten. Ideale oplossing als je geen gordijnrails op de muur of het plafond wil. Of als je de accessoires op de vensterbank wilt blijven zien als de gordijnen dicht zijn.

Gordijnen op maat

Laat in een paar stappen je gordijnen op maat maken bij Karwei. Heel handig! Zo passen ze precies daar waar jij ze wilt hebben. Heb je hier extra hulp bij nodig? Geen probleem, want met onze Karwei inmeetservice komen we de gordijnen gewoon bij je thuis inmeten. En we kunnen de raamdecoratie ook voor je ophangen. Ontdek de montageservice en bekijk alle informatie hierover.

Meer klusadvies

Klusadvies - ramen - Hoe hang ik gordijnen op? - Thumbnail
Hoe hang ik gordijnen op? stappenplan
Klusadvies - ramen - Hoe hang ik jaloezieën op? - Thumbnail
Hoe hang ik jaloezieën op? stappenplan
Klusadvies - ramen - Hoe hang ik een rolgordijn op?
Hoe hang ik een rolgordijn op? stappenplan
Klusadvies - ramen - Hoe beplak ik mijn raam met raamfolie? - Thumbnail
Hoe beplak ik mijn raam met raamfolie? stappenplan
Deze keuzehulp komt voor in