Budget wonen: 5 make-over tips - Karwei

Budget wonen wordt leuk met deze 5 tips!

Creativiteit zit ‘m in de details. Ook bij het inrichten van je huis met een klein budget. Je kunt namelijk met subtiele veranderingen aan je interieur al frisse energie in huis krijgen! Zo hoeft budget wonen helemaal niet saai te worden, aangezien jij het met de volgende tips op een goedkope manier gezellig kunt maken in huis! Breng de witte muren bijvoorbeeld tot leven met een behangpaneel of mix verschillende oude meubels met elkaar. Er valt veel te doen met een klein budget!

Oude meubels opknappen met een likje verf

Een van de makkelijkste en snelste manieren voor een lowbudget make-over, is het opknappen van oude meubels met een likje verf. Kies voor het opknappen van een oude kast van de kringloop. Of geef bijvoorbeeld je kledingkast een tweede leven met de Rust-Oleum meubelverf, die hier speciaal voor bedoeld is. Wees creatief en verf je kast in verschillende kleuren of ga voor één opvallende kleur zodat je kast een eyecatcher in de kamer wordt. Een andere trend is de “Shabby-chic look”. Neem hiervoor een contrasterende nieuwe verfkleur en breng die met één laag over de oude kleur. Schuur op sommige plekken de verf weg wanneer het droog is en werk vervolgens het geheel af met een beschermende laag Rust-Oleum Meubelwas of Rust-Oleum meubelvernis. Zo heb je binnen no-time een mooie vintage look!

De deur make over

Ben je de standaarddeuren die een huis opgeleverd krijgt beu? Geef ze dan gewoon een nieuwe uitstraling met een deur make-over! Vervang bijvoorbeeld enkel de deurklinken en maak zo je huis net wat gezelliger op een goedkope manier. Uiteraard kun je het aanschaffen van een nieuwe gewenste deurklink zo prijzig maken als je wilt, maar voor budget wonen zijn er verschillende kleurrijke en zelfs luxe deurklinken te vinden die je huis al snel wat unieker maakt! En heb je nog wat oude plinten over? Gooi die niet weg, maar plak die op deur en maak er zo een leuke paneeldeur van!

Meubelpoten mixen

Een andere simpele, maar creatieve manier om je huis in te richten met een klein budget, is door oude meubels met elkaar te mixen. Schroef bijvoorbeeld de poten van je kast af en plaats die onder je bank! Of vice versa natuurlijk. Ben je de oude kast-, bank- of tafelpoten überhaupt een beetje beu? Koop dan voor een zacht prijsje nieuwe Duraline poten. Ook is het leuk om meubels of woonaccessoires die helemaal geen poten hebben juist poten te geven. Maak bijvoorbeeld een bloembak op pootjes en creëer zo een unieke verschijning!

Aan de slag met behangpaneel

Kijk je iedere dag tegen die saaie witte muur aan en ben je toe aan wat anders? Maar laat je budget het niet toe om de hele muur te behangen? Ga dan voor een behangpaneel en je hebt aan één rol al genoeg! Een behangpaneel hoeft overigens niet eens een budgetoverweging te zijn, want het is ook een leuke trend! Gebruik het behangpaneel als wandschilderij aan de muur, als roomdivider of zelfs als lambrisering. Je kunt er vele creatieve kanten mee op! En ben je het behangprintje alweer snel beu? Dan kies je toch gewoon voor een nieuwe? Met één rol budgetbehang, hoeft het aan de kosten niet te liggen.

Inloopmat van tegels

Kijk jij jaloers naar beneden bij het zien van die mooie tegels in het huis van een ander? Maar heb je geen budget meer over om ook zulke tegels te leggen door het hele huis? Dat hoeft ook niet! Veel leuker is het zelfs om op enkele plekken met tegels te werken. Ga bijvoorbeeld aan de slag met het maken van een inloopmat van tegels. Geef je gang een mini make over met vloertegels en laat het mooi blenden met de rest van je vloer. Of kies juist voor een gekke print en laat de inloopmat extra opvallen bij binnenkomst!

Heb je een klein budget, maar ook een kleine ruimte? Ook daar hebben we tips voor! Met deze tips kun je een kleine ruimte creatief inrichten.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!