Budget wonen: 5 make-over tips

Budget wonen wordt leuk met deze 5 tips!

Creativiteit zit ‘m in de details, en zo ook bij het het inrichten van je huis met een klein budget. Je kunt namelijk met subtiele veranderingen aan je interieur al frisse energie in huis krijgen! Zo hoeft budget wonen helemal niet saai te worden, aangezien jij het met de volgende tips op een goedkope manier het gezellig kunt maken in huis! Breng de witte muren bijvoorbeeld tot leven met een behangpaneel of mix verschillende oude meubels met elkaar. Er valt veel te doen met een klein budget!

Oude meubels opknappen met likje verf

Een van de makkelijkste en snelste manieren voor een lowbudget make-over, is door oude meubels op te knappen met een likje verf. Geef bijvoorbeeld je kledingkast een tweede leven met de Rust-Oleum meubelverf, die hier speciaal voor bedoeld is. Wees creatief en verf je kast in verschillende kleuren of ga voor één opvallende kleur zodat je kastje als eye-catcher in de kamer dient. Een ander trent is de “Shabby-chic look:” neem een contrasterende nieuwe verfkleur en breng die met één laag over de oude kleur, schuur op sommige plekken de verf weg wanneer het droog is en werk vervolgens het geheel af met een beschermende laag Rust-Oleum Meubelwas of Rust-Oleum Meubelvernis. Zo heb je binnen no-time een mooie vintage look!

De deur make-over

Ben je de standaarddeuren die een huis opgeleverd krijgt zat? Geef ze dan gewoon een nieuwe uitstraling met een deur make-over! Vervang bijvoorbeeld enkel de deurklinken en maak zo je huis net wat gezelliger op een goedkope manier. Uiteraard kun je het aanschaffen van een nieuwe gewenste deurklink zo prijzig maken als je wilt, maar voor budget wonen zijn er verschillende kleurrijke en zelfs luxe deurklinken te vinden die je huis al snel wat unieker maakt! En heb je nog wat oude plinten over? Gooi die niet weg, maar plak die op deur en maak er zo bijvoorbeeld een leuke paneeldeur van!

Meubelpoten mixen

Een andere simpele, maar creatieve manier om je huis in te richten met een klein budget, is door oude meubels met elkaar te mixen. Schroef bijvoorbeeld de poten van je kast af en doe die onder je bank! Of vice versa, natuurlijk. Maar ben je de oude kast-, bank- of tafelpoten überhaupt een beetje zat, koop dan voor een zacht prijsje nieuwe Duraline poten. Ook is het leuk om meubels of woonaccessoires die helemaal geen poten hebben juist poten te geven. Maak bijvoorbeeld een bloembak op pootjes en creëer zo een unieke verschijning!

Aan de slag met behangpaneel

Kijk je iedere dag tegen die saaie witte muur aan en word je het zat? Maar laat je budget het niet toe om de hele muur te behangen? Ga dan voor een behangpaneel en je hebt aan één rol al genoeg! Een behangpaneel hoeft overigens niet eens een budgetoverweging te zijn, want het is één van de leukste trends van deze tijd! Gebruik het behangpaneel als wandschilderij aan de muur, als roomdivider of zelfs als lambrisering. Je kunt er vele creatieve kanten mee op! En ben je het bangprintje alweer snel zat? Dan kies je toch gewoon voor een nieuwe? Aan de kosten hoeft het met één rol budgetbehang niet te liggen!

Inloopmat van tegels

Kijk jij ook altijd zo jaloers naar beneden bij het zien van die mooie tegels in het huis van een ander? Maar heb je geen budget meer over om ook zulke tegels te leggen door het hele huis? Dat hoeft ook niet! Veel leuker is het zelfs om op enkele plekken met tegels te werken. Ga bijvoorbeeld aan de slag met het maken van een inloopmat van tegels. Geef je gang een mini make-over met vloertegels en laat het mooi blenden met de rest van je vloer. Of kies juist voor een gekke print en laat de inloopmat extra opvallen bij binnenkomst!

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het KARWEI inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.