Trend: DIY wit 3D schilderij

De simpelste ideeën zijn vaak de leukste ideeën. Zo ook deze toffe DIY: een 3D kunstwerk van vulmiddel. Je eigen industriële kunstwerk voor aan de muur, gemaakt van muurvuller op een houten lijst. Geef je interieur een unieke en persoonlijke touche met dit schilderij wat van de muur komt. Maak je eigen vormen in de houten lijst, en trek de aandacht met deze stijlvolle wandaankleding. Bekijk hieronder alle stappen van de lijst maken tot creatief strijken met vulmiddel en lijmkam.

Materialen gips muurdecoratie maken
stap 1

Verzamel alle producten

Meng het vulmiddel met water zoals op de verpakking staat.

Stappenplan muurcreatie gips maken
stap 2

Smeer het mengsel op de plaat

Breng met een handspatel het mengsel aan op de houten achterplaat. Zorg ervoor dat je eerst een goede onderlaag van het vulmiddel maakt van je uiteindelijke kunstwerk.

Werkwijze gips muurdecoratie DIY
stap 3

Maak je eigen creatie

Gebruik een lijmkam om de vormen in het vulmiddel te maken. Houd de buitenste randen van de houten plaat vrij, waar straks de zijlatten – de lijstlatjes – komen.

Tip!

Er zijn ontzettend veel meer leuke ideeën voor vormen! Maak met een platte spatel strakke vegen, maak een ronde vorm in het midden of creëer vierkantjes door horizontale en verticale lijnen te trekken.

Lijst muurdecoratie industrieel gips
stap 4

Bevestig de lijstlatjes

Zaag de zijlatten op maat in een verstekbak en leg ze rondom de houten plaat. Tik de lijstlatjes vast met hamer en koploze spijkertjes.

stap 5

Laat de kunst drogen

Hang je eigen 3D creatie aan de wand als deze goed gedroogd is. Bevestig aan de achterzijde een ophangsysteem en geef dit gave muuridee een mooie plek in je huis. Ontdek ook de DIY van de stijlvolle zwarte side table, die perfect matcht bij jouw kunstcreatie.

Benodigdheden

Materialen (6)
  • Ophang haakje
  • Vulmiddel
  • Houten plaat
  • Latten (lijstlatten)
  • Mengemmer
  • Koploze spijkers (lijst nagels)

Ontdek onze muurdecoratie-ideeën

Geef een muur een nieuw gezicht, een nieuwe uitstraling. Ga behangen, schilderen of geef je wand letterlijk een gezicht met dit gave DIY muuridee. Of wat dacht je van plakhout op de wand? Heel stijlvol! Bekijk nog meer muurdecoratie-ideeën en ontdek eindeloos veel inspiratie voor jouw muren in huis. Maak van de muren thuis iets bijzonders, iets unieks. Soms heb je daar maar een kleine verandering voor nodig!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.