Creatief muuridee: plakhout op de muur

Creatief muuridee: plakhout

Een muur met een frisse, stoere - en door de onregelmatige structuur ook een tikje industriële look - maak je heel eenvoudig met plakhout. Een muur make-over met dit 100% gerecyclede hout kan je eenvoudig zelf. En plakhout is ook ideaal voor grove of onregelmatige muren. Voor een kleurrijk effect schilder je enkele latjes in een vrolijke tint. Bekijk hieronder wat de stappen zijn en ga aan de slag met dit creatieve en industriële muuridee. Maak het hélemaal jou en geef jouw ruimte een totaal nieuwe hout-look!

stap 1

Bepaal het vlak

Bekijk de ruimte waar je een wand wilt bekleden met plakhout, en bepaal het gewenste vlak om te beplakken.

stap 2

Verwijder het plastic laagje van de plakstrips

Bevestig het plakhout heel eenvoudig op de muur met de plakstrips aan de achterzijde, door het plastic laagje te verwiideren.

stap 3

Breng het plakhout aan

Plak het plakhout in halfsteensverband op de wand.

stap 4

Geef enkele latjes een kleur

Kies eventueel voor een accent door enkele latjes een kleur te geven (hier gebruikt: Karwei zijdeglans lak in citroengeel)

Laat je inspireren door plakhout

Plakhout zit in een mum van tijd op je wand en de ruimte krijgt direct een andere uitstraling. Ontdek in jouw huis welke wand, hoe groot of hoe klein, met een aantal plakhout-strips een totaal nieuwe look krijgt. Geef je plantencollectie een extra boost en zet ze op een verhoging voorzien van een houten rand. Bevestig plakhout in de hal bij de kapstok of gebruik het als stijlvolle stootrand in je keuken. Maak het hélemaal jou in huis, en geef thuis een frisse sfeer met plakhout.

Meer creatieve muurideeën

Ben je op zoek naar meer inspiratie en originele muurideeën? Naast dit idee met plakhout op de muur, hebben we nog meer inspirerende tips. Met dit stappenplan kun je bijvoorbeeld met verf en tape een grafisch verfpatroon op de muur maken. Of ga aan de slag met houten latjes en lijm voor een houtreliëf op de muur. Bekijk voor meer inspiratie alle muurideeën voor toffe muurdecoratie.

Ontdek plakhout!

Teak wandbekleding charred (ca. 0,5 m²)
3 klantreviews
Met de teak wandbekleding charred kun je op een eenvoudige manier je wand een make-over geven en wordt deze een échte eyecatcher in je kamer! De massieve teakhouten panelen kun ... Met de teak wandbekleding charred kun je op een eenvoudige manier je wand een make-over geven en ...
64.
34 /m²
99.00 /m²
Alleen bestellen en afhalen
Bekijk alles in wandbekleding
Eiken wandbekleding Borneo Calabria (ca. 1,267m²) op=opruimen op=opruimen
1 klantreview
Met de eiken wandbekleding Borneo Calabria kun je je wand eenvoudig een make-over geven. De unieke houten delen geven je wand een prachtige authentieke look. Deze wandbekleding ... Met de eiken wandbekleding Borneo Calabria kun je je wand eenvoudig een make-over geven. De uniek...
25.
00 /m²
49.99 /m²
Alleen bestellen en afhalen
Bekijk alles in wandbekleding
Teak wandbekleding Cubes natural (ca. 0,52 m²) op=opruimen op=opruimen
3 klantreviews
Met de teak wandbekleding Cubes natural kun je op een eenvoudige manier je wand een make-over geven en wordt deze een échte eyecatcher in je kamer! De massieve teakhouten panele... Met de teak wandbekleding Cubes natural kun je op een eenvoudige manier je wand een make-over gev...
24.
98 /m²
49.98 /m²
Alleen bestellen en afhalen
Bekijk alles in wandbekleding

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!