Muur idee: verf een smoel op de wand

DIY Muur idee voor de slaapkamer: wand met smoel

Zoek je naar een oplossing voor een kale wand in de slaapkamer, de hal of in je werkkamer? Haal kleuren, een ontwerp, een patroon of item uit deze ruimte die je aanspreekt en schilder deze op de wand. Voor deze DIY was het gezicht-kussen dat op het bed ligt de inspiratie voor de gave wandcreatie in de slaapkamer. En zo ontstond de wand met smoel!

Muur-idee: verf een smoel op de wand

Met de gratis kleurtesters van Karwei probeer je snel alle kleuren uit. En zijn kale wanden en hoekjes op de slaapkamer of elders in je huis snel verleden tijd. Het verven van je muur is een simpel klusje, maar het effect is waanzinnig. Geef je slaapkamer smoel met deze gave twist en maak het hélemaal van jou!

De afbeelding

In deze DIY gebruiken we voor de afbeelding de kleuren zwart en rood (Sikkens RIJKS puur rood). De afmetingen zijn 160 x 180 cm (breed x hoog) met daarbij vakken van 20 x 20 cm. Wil je een kleinere afbeelding, hanteer dan de verhouding 1:1, dus bijvoorbeeld 15 x 15 cm, 10 x 10 cm of 8 x 8 cm.

stap 1

Teken dunne potloodlijnen op de wand

Bekijk de tekening goed en teken de lijnen zoals aangegeven met potlood op de wand. Gebruik bij het trekken van de lijnen een waterpas. In deze wandschildering begint de afbeelding op 55 cm hoogte vanaf de vloer.

stap 2

Neem de afbeelding over

Teken de afbeelding op de wand met dunne potloodlijnen, zoals op de tekening staat.

stap 3

Gum de rechte potloodlijnen weg

Verwijder de horizontale en verticale lijnen potlood, nu de tekening op de wand geschetst is.

stap 4

Tijd om te schilderen

Verf de lichte potloodlijnen van het smoel nu over met muurverf. Kijk op een afstand of de verflijnen van het gezicht dik genoeg, en maak deze eventueel nog dikker. Je eerste Picasso is een feit!

Bekijk meerdere verf-ideeën

Verven is leuk, snel gedaan en geeft je ruimte direct sfeer. Ontdek nog meer verf-ideeën en laat je inspireren. Karwei heeft een exclusieve verflijn van Flexa Comfort Colours, en deze zijn ook verkrijgbaar in kleurtesters. Zo kun je eerst thuis de kleur op je muur testen met de kleurtester, om te kijken wat het effect van de kleur in je huis is. Wanneer je een blik Flexa Creations Comfort Colours muurverf koopt, krijg je het aankoopbedrag van maximaal 3 kleurtesters terug. Karwei denkt met je mee!

Benodigdheden

Materialen (5)
  • Muurverf rood (Sikkens RIJKS puur rood)
  • Muurverf zwart (Histor Perfect Finish muurverf Mengverf Februari S3020 Y30R)
  • Kwast
  • Verfbakje
  • Potlood en Gum
Gereedschappen (1)

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!