Lange side table DIY Karwei

Een lage side table maak je zo!

Een stijlvolle side table maak je eenvoudig helemaal zelf met deze toffe DIY. Etaleer mooie boeken en tijdschriften op deze side table, aangevuld met prachtige accessoires die gezien moeten worden. Vul je woonkamer, werkkamer of slaapkamer aan met deze lage tafel, die perfect past in de Japandi stijl. Bekijk de DIY en ontdek hoe jij jouw eigen side table maakt voor in huis!

Het zaagplan van de side table

Voor de side table heb je de volgende onderdelen nodig:
• 4 maal planken van 19 x 195 x 1800 mm (planken)
• 6 maal latten van 18 x 32,5 x 420 mm (poten)
• 4 maal latten van 18 x 32,5 x 682 mm (liggers)
• 6 maal latten van 18 x 32,5 x 390 mm (dwarsliggers)

Tip!

Laat al het gewenste hout op maat zagen bij jouw Karwei en gebruik hiervoor de handige tool hout op maat.

stap 1

Maak de staanders

Pak twee latje van 420 mm (een poot) en monteer twee dwarsligger van 390 mm tussen de twee poten. Schroef de eerste dwarsligger op 11,5 cm vanaf de onderzijde van de poot. Schroef de tweede dwarsligger op 19 mm vanaf de bovenzijde van de poot. Herhaal deze stap drie keer.

stap 2

Plaats het bovenblad op de eerste staander

Leg twee planken met de lange zijde naast elkaar op een vlakke vloer. Plaats de eerste staander – twee poten met daartussen twee dwarsliggers - op 20 cm vanaf het uiteinde van de planken. Zet deze nu vast op de planken met schroeven van 40 cm.

Tip!

Gebruik een haakse hoek, zodat de poten kaarsrecht onder het blad komen te staan.

stap 3

Bevestig de eerste liggers

Schroef twee liggers in de lengte en in het midden op de planken, vanaf de zojuist vastgeschroefde eerste staander. Schroef de liggers ook vast aan de staander.

stap 4

Plaats de middelste staander

Bevestig de middelste staander op het bovenblad zoals in de bovenstaande stap staat omschreven tegen de uiteindes van de liggers.

stap 5

Bevestig de laatste liggers

Schroef twee liggers in de lengte en in het midden op de planken, vanaf de zojuist vastgeschroefde middelste staander. Schroef de liggers ook vast aan de staander.

stap 6

Plaats de laatste staander

Zet vervolgens ook de laatste staander vast tegen het uiteinde van de liggers uit Stap 5. Ontdek dat dit netjes op 20 cm vanaf het uiteinde van de planken is.

stap 7

Zet het meubel op zijn poten

Draai het bovenblad met drie vastgeschroefde staanders om.

stap 8

Maak het onderblad vast

Plaats de twee overgebleven planken op de onderste liggers en schroef de planken vast.

stap 9

Werk de schroefgaten weg

Dicht alle schroefgaatjes met vulmiddel. Schuur deze mooi glad als het vulmiddel goed droog is.

stap 10

Geef de side table een kleur

Schuur het meubel licht op en neem deze af met een stoffer. Verf of beits de side table naar jouw smaak. Deze DIY side table is gebeitst met dekkende zwarte beits.

The finshing touch

Als de verf is opgedroogd kun je het jouw zelfgemaakte dressoir op zijn plek zetten, en stylen maar! Plaats de tafel net iets van de muur af en zet mooie en bijzondere accessoires op deze gave DIY side table. De onderplank biedt veel ruimte voor boeken, tijdschriften en manden. Zo heb je naast een stijlvolle tafel in huis ook direct wat extra opbergruimte.

Nog meer DIY-inspiratie opdoen?

Ben je een enthousiaste en handige klusser en word je blij van dit soort toffe DIY’s? Bekijk nog meer DIY’s en leuke meubel-ideeën en laat je inspireren. Maak je eigen meubelen met de verschillende stappenplannen, voor binnen en buiten!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!