Een visgraat vloer toepassen

Zo kun je het beste een visgraat vloer toepassen

Interieurstyliste Doortje is de eigenaresse van Thuis bij Door, en samen met Karwei maakt ze hele toffe dingen. Onlangs heeft ze haar appartement uitgebreid en daarbij ook verbouwd. Iedere muur kreeg een andere kleur, de indeling ging volledig op de schop en er kwam een echte visgraat vloer. Wil je ook een visgraat vloer toepassen in je huis, in de woonkamer, slaapkamer of werkplek? Bekijk deze blog en laat je inspireren door Doortje!

Een visgraat vloer kiezen

Yes, eindelijk een visgraat vloer in mijn appartement. Voor de één een yay en voor de ander een absolute nee. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een visgraat vloer? Hoe pas je die nou echt goed toe in een ruimte?

Om te beginnen neem ik je even mee naar mijn eigen kijk op een fijn interieur: alles moet in balans zijn. Ik denk in mijn ontwerpen daarom altijd heel goed na over wat de aandacht straks zal gaan trekken (en wat niet). Op de plekken waar je contrast toevoegt zal straks je aandacht naartoe gaan. Bijvoorbeeld: je hebt een muur in een beige kleur, die valt op zichzelf niet zo op. Hang je er een zwart-wit schilderij voor, zal dit je aandacht trekken doordat het een contrast vormt met de muur. Nu hoor ik je denken, waar wil ze nu heen met een visgraat vloer?

Hou je interieur in balans

Een visgraat vloer is een vloer die de aandacht trekt, doordat er meer planken worden gebruikt dan bij een vloer met rechte houten planken. De planken bij een visgraat vloer worden in een mooi patroon, haaks op elkaar gelegd. Je wil natuurlijk dat er een beetje contrast zit in een visgraat vloer, zodat het ook zichtbaar is dat je voor zo’n mooie houten vloer bent gegaan. Klassiek, stijlvol en tijdloos – zo wordt een visgraat vloer vaak omschreven en daar ben ik het ook zeker mee eens. Mijn tip daarom: hou het bij het kiezen van een visgraat vloer, de rest van je interieur in balans. Kies er bewust voor dat de vloer de aandacht mag trekken, laat ‘m shinen!

Grotere planken

Natuurlijk zijn er ook trucjes om de vloer iets minder aanwezig te laten zijn, door te kiezen voor een grotere plank. Met een grotere plank op de vloer houd je het patroon van de visgraat wat rustiger. Je hebt – ja daar heb je ‘m weer – dan minder contrast in het patroon van de vloer. Het kiezen van een muurkleur of een tof behang wat dicht in de buurt ligt van de vloerkleur maakt het geheel ook rustiger. Ben je ook benieuwd naar de toffe accentmuur in mijn eetkamer, bekijk hier de blog en ga ook voor behang!

Bepaal de legrichting

Met de legrichting van het patroon kun je een ruimte opties breder of langer laten lijken. Leg je de V in de lengte van de ruimte? Dan lijkt je ruimer langer. En je woonkamer wordt juist breder als je kiest voor een legrichting in de breedte van de ruimte. Lengte = langer, breedte = breder! Speel met de legrichting van de visgraat vloer en kijk welke het mooiste uitkomt in jouw ruimte thuis.

Verkrijgbaar in vele materialen

Visgraat vloeren kun je in verschillende materialen krijgen, ze zijn verkrijgbaar in hout, PVC en laminaat. Welk vloermateriaal de juiste keuze is matchend bij jouw woonsituatie kun je het beste bespreken met een Karwei specialist in de bouwmarkt. En wil je liever de vloer laten leggen door vloerprofessionals van Karwei in je huis? Dat kan ook!

Past in elk interieurstijl

Voor de stijl van de rest van je interieur zit je eigenlijk nergens aan gebonden. Je ziet vloeren met een visgraat patroon tegenwoordig in moderne, klassieke, industriële, hotel chique en Scandinavische interieurs. Wat dat betreft is er dus geen goed of fout!

Heb jij een visgraat vloer thuis?

Liefs,
Door

Shop de make-over!

vtwonen Parket Visgraat Blank Geolied Eiken 14 mm 25 procent korting rood 25 procent korting rood
6 klantreviews
Dit vtwonen parket visgraat blank geolied eiken 14 mm 1,80 m² bestaat uit een basisplank, met een dikte van 14 mm, die is voorzien van een eiken toplaag met een blank geoliede a... Dit vtwonen parket visgraat blank geolied eiken 14 mm 1,80 m² bestaat uit een basisplank, met een...
59.
99 /m²
79.99
25% korting
Aanbieding t/m 18-06-2023
Bekijk alles in parket
Vliesbehang Miracle oker (dessin 118134) 2e aan halve prijs 2e aan halve prijs
3 klantreviews
Met het Vliesbehang Miracle oker (dessin 118134) kan iedereen behangen. Vliesbehang is zowel gemakkelijk aan te brengen als te verwijderen, waarbij je geen behangtafel of afstom... Met het Vliesbehang Miracle oker (dessin 118134) kan iedereen behangen. Vliesbehang is zowel gema...
24.
99
2e halve prijs
Aanbieding t/m 18-06-2023
Bekijk alles in vliesbehang
Eetkamerstoel Juul fluweel zwart 35 procent korting 35 procent korting
3 klantreviews
Kruk Juul zwart fluweel die past bij onze eetkamerstoelen Juul. Maak een mooie combinatie van stoelen en krukjes aan de tafel, of plaats het krukje leuk als zitje ergens in je h... Kruk Juul zwart fluweel die past bij onze eetkamerstoelen Juul. Maak een mooie combinatie van sto...
64.
99
99.99
35% korting
Bekijk alles in eetkamerstoel
KARWEI wandspot Cas messing 25 procent korting rood 25 procent korting rood
Uitstekend beoordeeld
13 klantreviews
De KARWEI wandspot Cas is een subtiele eyecatcher voor een modern, industriëel interieur. Door het eenvoudige design en de luxe look is deze wandlamp geschikt voor bijna elke ru... De KARWEI wandspot Cas is een subtiele eyecatcher voor een modern, industriëel interieur. Door he...
23.
99
31.99
25% korting
Aanbieding t/m 18-06-2023
Bekijk alles in wandlamp

Geschreven door:

Doortje Kruisheer

Doortje is interieurstyliste en eigenaresse van Thuis bij Door. Haar passie is het geven van advies en inspiratie voor je interieur. In Amsterdam geniet ze volop van haar huis, die helemaal naar haar wensen is en dat gunt ze iedereen. Maak van je huis de beste plek! In haar blogs deelt Doortje inspirerende interieuradviezen en hele toffe klussen.

Volg ons en mis niets!