Accentmuur met behang Karwei

Maak een accentmuur met behang

Interieurstyliste Doortje is de eigenaresse van Thuis bij Door, en samen met Karwei maakt ze hele toffe dingen. Thuis is ze aan de slag gegaan met behang uit de najaarscollectie van Karwei en creëerde ze een mooi accent in de eetkamer. Ze heeft het behang gecombineerd met mooie kleuren en maakte zo van haar eetkamer een warm geheel. Wie weet is dit wel iets voor jouw woonkamer, slaapkamer of werkplek. Laat je inspireren door deze kleurrijke behang make-over van Doortje!

Een accentwand van behang

Heb jij wel eens een mooi behang ergens in huis gebruikt? Nee? Zonde! Waarom? Moeilijk? Helemaal niet! Vorig jaar schreef ik al een blog over de praktische kant van behang en het combineren van verschillende soorten behang. In deze blog neem ik je mee in het maken van een accentwand met behang.

Een veelgehoorde vraag aan mij als interieurstylist is: ”Ik wil heel graag dit behang met leuke print ergens in mijn interieur verwerken, maar ik wil niet de hele muur hiermee doen. Waar kan ik dit behang wel doen?”. Een logische vraag vind ik, want niet al het behang leent zich goed om een hele muur mee te vullen. Gelukkig zijn er verschillende opties om een gaaf accentwandje van behang te maken.

Afgekaderde wanden

Het is natuurlijk het allerfijnste wanneer je stukken muur in huis hebt die zijn afgekaderd. Oftewel waar een duidelijk begin en eind aan het stukje muur zit. Op de plek waar ik het accentbehang in mijn eigen eetkamer heb toegevoegd zijn dat de wanden aan beide kanten van de schouw. Deze twee muurdelen - links en rechts van de schouw - zijn beiden ongeveer 180 cm breed. Dat is perfect voor behang met een print, zoals het oker vliesbehang Miracle. Wat ook geschikte wanden zijn als accentwand zijn muren die bijvoorbeeld eindigen door een kleine verspringing in de muur. Dit zie je vaak wanneer er een uitbouw is gedaan. Ook de wand die tegen de trapkast aanzit leent zich perfect voor een accentwand van behang.

Zelfs kaders maken

Niet iedereen heeft thuis zulke logische wandjes naast de schouw om een mooi accent met behang te maken. Dan werkt het erg goed om zelf een kader te maken voor het behang. In de bouwmarkt heeft Karwei verschillende sierlijsten waarmee je rechthoekige vormen op de muur kunt maken. Voor inspiratie raad ik je zeker aan even op ‘sierlijsten’ te zoeken op Pinterest. Je kunt meerdere rechthoekige vormen naast elkaar maken op een wand (dat is vrij klassiek), maar je kunt ook groter kader maken waarin je een accentbehang plakt. Mooi om bij zo’n kader de sierlijsten in dezelfde kleur als de muur mee te schilderen, en in de lijsten met het accentbehang aan de slag te gaan. Een andere manier om zelf een kader te creëren, is het maken van een lambrisering. Verdeel de muur in tweeën en schilder het onderste gedeelte in een kleur die in het behang terugkomt. Het bovenste gedeelte van de lambrisering kun je behangen! Wordt de scheiding tussen de verf en het behang rommelig? Plak hier dan een sierlijst overheen.

Losse plaat

Wil je, om wat voor reden dan ook, liever geen behang direct op de muur plakken? Geen nood! Wat namelijk ook een hele toffe optie is, is om een grote plaat in de bouwmarkt te kopen en die te behangen. Daarbij raad ik je aan een plaat te kiezen die zo dun mogelijk is, zoals een plaat gemaakt van MDF. Een mooie afmeting voor zo’n plaat is 150cm bij 210cm, zo voeg je echt een gaaf accent toe in de ruimte. Zet de behangen plaat achter de bank of bevestig deze aan de muur achter je eettafel. Ook heel leuk: plaats de plaat achter je bed, tussen de muur en het hoofdeinde, zo creëer je gelijk een tof hoofdbord. Let er wel op dat de plaat net zo breed is als je bed.

Ook een accentmuur in je huis?

Het eindresultaat in mijn eetkamer is heel mooi geworden, en ik ben erg blij met deze make-over op de muur. Misschien wil je ook wel weten welke kleuren ik heb gebruikt op de muren, de kozijnen en het kastje: op de muur en een deel van het plafond zit de kleur IG KH M-058 van Karwei, de kozijnen hebben de lakverf Harley Green en het kastje Livid, beiden van het merk Little Green. Ik hoop dat ik je heb geïnspireerd om ook een accentwand van behang te gaan maken in je huis!

Liefs,
Door

Shop de make-over!

Vliesbehang Miracle oker (dessin 118134) op=opruimen op=opruimen
Uitstekend beoordeeld
9 klantreviews
Met het Vliesbehang Miracle oker (dessin 118134) kan iedereen behangen. Vliesbehang is zowel gemakkelijk aan te brengen als te verwijderen, waarbij je geen behangtafel of afstom... Met het Vliesbehang Miracle oker (dessin 118134) kan iedereen behangen. Vliesbehang is zowel gema...
12.
49
24.99
Met Club Karwei
50% korting
Alleen bestellen en afhalen
Bekijk alles in vliesbehang
KARWEI wandspot Cas messing
Uitstekend beoordeeld
13 klantreviews
De KARWEI wandspot Cas is een subtiele eyecatcher voor een modern, industriëel interieur. Door het eenvoudige design en de luxe look is deze wandlamp geschikt voor bijna elke ru... De KARWEI wandspot Cas is een subtiele eyecatcher voor een modern, industriëel interieur. Door he...
31.
99
Bekijk alles in wandlamp
KARWEI Tafellamp Finn op=opruimen op=opruimen
42 klantreviews
Van modern, vintage, industrieel tot scandinavisch en/of klassiek, deze tafellamp Finn brengt verschillende stijlen samen. De elegante ronde bol met 'smokey' glas geeft deze lam... Van modern, vintage, industrieel tot scandinavisch en/of klassiek, deze tafellamp Finn brengt ver...
29.
99
59.99
Alleen bestellen en afhalen
Bekijk alles in tafellampen
MDF-plaat 244x122 cm dikte 9 mm sticker sticker
10 klantreviews
Deze MDF plaat heeft een afmeting van 244x122 cm en een dikte van 9 mm. MDF is een gemakkelijk te bewerken materiaal en is hierdoor zeer geschikt voor het maken van bijvoorbeeld... Deze MDF plaat heeft een afmeting van 244x122 cm en een dikte van 9 mm. MDF is een gemakkelijk te...
14.
79
Alleen bestellen en afhalen
Bekijk alles in mdf

Geschreven door:

Doortje Kruisheer

Doortje is interieurstyliste en eigenaresse van Thuis bij Door. Haar passie is het geven van advies en inspiratie voor je interieur. In Amsterdam geniet ze volop van haar huis, die helemaal naar haar wensen is en dat gunt ze iedereen. Maak van je huis de beste plek! In haar blogs deelt Doortje inspirerende interieuradviezen en hele toffe klussen.

Volg ons en mis niets!