Tuinbank met kleurrijke kussens en bijzettafeltje

Tips voor een kleurrijke tuin

Geef deze zomer jouw buiten nog meer kleur met een kleurrijke tuin. Naast kleurrijke planten en fleurige bloemen buiten kun je met tuinaccessoires elke buitenplek nog gezelliger maken. Kies voor tuinmeubelen is een naturel kleur en kleed deze aan met vrolijke kussens en bijzettafels. Of schilder een wand op je balkon in een warme kleur, die terugkomt in het buitenvloerkleed. Geef jouw buiten kleur!

In de tuintrends van deze zomer zie je duidelijk dat de extra spulletjes – de accessoires - de sfeermakers zijn die zorgen voor dé touche die je buitenruimte nodig heeft. En het buiten helemaal compleet maken!

Kussen maar

Mix en match verschillende kussens bij elkaar. Combineer grote en kleine of juist ronde en vierkante kussen leuk samen. Lekker voor op de tuinstoelen of loungebank om tegen aan te kruipen. Gooi wat grotere kussens op de terrasvloer om op te zitten, te liggen, van te genieten. Haal kussens altijd wel naar binnen of berg ze droog op in een buitenbak, als de laatste tuingast ook maar binnengaat. Zo houd je kussens fris en kruipt het ‘weer’ er niet in.

Kleur in je tuin met verlichting

Lampensnoeren in je bomen. Het lijkt wel een tuinfeest. Of spots onder de boom in je tuin die vanonder de magnolia verlichten. Verlichting in je tuin geeft zoveel sfeer aan de avond en dat is wel zo fijn als je nog tot laat lekker buiten wil zijn. Je tuin is een verlengstuk van je huis, en ook daar mogen mooie lampjes schijnen. Laat je inspireren door onze tuinverlichting ideeën en bekijk het groot assortiment aan feestelijke buitenlampen.

Verf op de buitenmuur

Of je buitenplek nu groot is of klein, de zon schijnt overal. Belangrijker is dat je tuin hélemaal jou is! Zo is het schilderen van een buitenmuur of een gekleurde schutting ook een stijlvolle manier om buiten meer kleur te geven. Denk dan niet meteen aan een knallende kleur op de tuinmuur, maar misschien is het wel heel tof om de kleur op de woonkamerwand door te trekken naar buiten. Of misschien een van de andere zachte kleuren die je in de Bohemian tuintrend ziet. Jouw tuin is je thuis!

Donker & licht

Het combineren van lichte kleuren met donkere tinten - de Japandi tuintrend - geeft direct sfeer aan je balkon of tuin. Het zijn de Japanse zwarte elementen die zorgen voor kleur. Grappig toch, want je denkt bij zwart niet direct aan kleurrijk. Maar dat is het zeker wel. En pas je daar nog extra kleuren aan toe, dan is je kleurrijke missie geslaagd! Denk hierbij aan gekleurde bijzettafels, stalen tuinstoelen in verschillende kleuren of een stijlvol getinte parasol bij de tuintafel.

Tof buitenvloerkleed met prints

In de zomer zijn je voeten blij, want even geen sokken en benauwde schoenen maar frisse slippers of helemaal niks om de voetjes. Met een tof buitenvloerkleed haal je direct de warmte en gezelligheid van binnen naar buiten. En de behaaglijkheid waarderen je blote voeten ook enorm van zo’n kleurrijk vloerkleed. Wil je het nog groter en kleurrijker aanpakken, dan zijn houten tuinvlonders de echte sfeermakers op je balkon of in de tuin. Ook zacht voor de voetjes, en met een vloerkleed erop kan de zomer écht beginnen!

Kleurrijke bloemen & planten

Tot slot mogen kleurrijke bloemen en planten niet ontbreken. Kies een lekker kleurrijk kleurenpalet en selecteer verschillende bloemen en planten daarop. Kies voor planten en bloemen die bloeien in verschillende maanden. Zo behoud je de kleur in je tuin het hele jaar door! Genieten van nog meer kleur? Kies bloemen en planten met veel nectar. Zo heb je een insectvriendelijke tuin en geniet je ook van kleurrijke vlinders en andere insecten.

Ontdek nog meer tuin-ideeën

Bekijk alle verschillende tuinstijlen en maak jouw buiten hélemaal jou. Of je nu een balkon, dakterras of een tuin hebt, voor elk buiten zijn er toffe stijlen. Laat je inspireren door onze tuin-inspiraties, DIY-ideeën en duurzame blogs.

Ga lekker naar buiten en geniet van de frisse lucht, de vogels, de bloementjes en de bijtjes. Ontdek hoe leuk je eigen bloemen zaaien is en Pluk je Geluk! Creëer van jouw buiten een plek waar je heerlijk tot rust gaat komen deze zomer. Je tuin, jouw thuis!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!