Japandi tuinstijl Karwei

Ontdek de Japandi tuinstijl

Heb je de Japandi stijl al ontdekt? O zo mooi! Deze mix van Japans en Scandinavisch design is echt een prachtige stijltrend, die je veel binnen en ook zeker in de tuin ziet. De toffe combinatie van deze twee totaal verschillende stijlen, maakt de sfeer juist uniek en perfect. Benieuwd hoe jij de Japandi-trend in je tuin haalt? We hebben een aantal ideeën voor je, zodat jij helemaal in de Japandi vibe komt. Laat je inspireren door deze natuurlijke en minimalistische stijl in jouw tuin.

Wat kenmerkt Japandi

In een Scandinavisch interieur zie je veel lichte kleuren en natuurlijke materialen, zoals hout, metaal en beton. Allemaal neutrale kleuren – wit en beige – die rust en ruimte uitstralen. De Japanse stijl herken je vooral aan de donkere elementen. Denk aan zwart getint rotan en andere donkere accessoires in verschillende organische vormen. Door de kenmerken van deze beide stijlen te combineren creëer jij een Japandi stijl. Waarom deze stijlen zo goed samengaan is dat ze één ding gemeen hebben, namelijk de kunst van sereniteit en zen.

Licht & donker contrast

Het contrast in de Japandi stijl is groot, maar tegelijktijdig voel het niet zo. Donker en licht gaan perfect samen en versterken elkaar heel mooi. Hoe creëer je het juiste contrast? Heel simpel, door een lichte kleur met een donkere te combineren. Denk aan een donkergrijze wand van de veranda met lichte tuinmeubelen. Heb je al veel lichte kleuren in je tuin, dan heb je in een handomdraai een Japandi tuinstijl gecreëerd door er donkere elementen aan toe te voegen. Een insectenhotel van een donkere baksteen tegen een witte tuinmuur, of een zwarte kussens op de lichte lounge tuinset. Ervaar hoe leuk het is om typisch Scandinavische elementen te combineren met de Japanse cultuur. En dat allemaal in jouw buiten!

Hoekige & ronde vormen

Speel met vormen! Kies voor hoekige vormen als basis, die je samenvoegt met organische – ronde – meubelen of accessoires. Combineer een lichte hoekige Scandinavische tuintafel, gemaakt van hout en beton, met ronde zwarte tuinstoelen. Of plaats juist om een ronde lichte buitentafel meerdere donkere tuinstoelen met rechte vormen. Ook typisch Japandisch is meerdere gelijke vormen te combineren van beide stijlen, zoals ronde bijzettafels of plantenbakken. Direct voel je de balans en klopt het geheel. Lekker zen!

Natuurlijke materialen

Naast de combinatie van kleuren en vormen, staan natuurlijke materialen ook centraal in deze toffe Japandi stijl. De lichte houtsoorten uit de Scandinavische trend kennen we als geen ander, en ook de beton-look en het gebruik van metalen meubelen en accessoires zijn zeer karakteristiek voor deze stijl. Daar voegen we de Aziatische donkere houttinten aan toe en we zijn Japandisch! Deze materialen zijn niet weg te denken in en rondom ons huis, omdat we er gewoon van houden. Tover jouw buiten om in een rustgevende, serene sfeer met deze natuurlijke materialen zoals houten vlonders. Maar vergeet niet, houd het clean en simpel!

Nog meer tuininspiratie

Bekijk alle verschillende tuinstijlen en maak jouw buiten hélemaal jou. Of je nu een balkon, dakterras of een tuin hebt, voor elk buiten zijn er toffe stijlen. Laat je inspireren door onze tuin-inspiraties, DIY-ideeën en duurzame blogs. Ga lekker naar buiten en geniet van de frisse lucht, de vogels, de bloementjes en de bijtjes. Creëer van jouw buiten een plek waar je heerlijk tot rust gaat komen deze zomer. Je tuin, jouw thuis!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!