Slimme interieurtips van @enter_my_attic | KARWEI

Slimme interieurtips van @enter_my_attic

In deze Instagram stories van @Karwei beantwoordde Marij Hessel, ook wel bekend van het Instagramaccount @enter_my_attic, een aantal veelvoorkomende interieurvragen van onze volgers. Hoe maak ik een lowbudget werkplek of hoe knap ik oude meubels op? Hoe breng ik sfeer aan in een badkamer met een zwart-witte basis of hoe style ik een lange wand in je woonkamer? Lees hieronder de tips en ga zelf aan de slag met een leuke DIY en/of de inrichting van je huis.

Tips voor het maken van een goedkope werkplek

Tip 1: Bureau op schragen
Heel eenvoudig en low-budget: koop 2 schragen en een houten blad en je hebt een bureau die je ook nog gemakkelijk naar iedere gewenste plek kunt verplaatsen.

Tip 2: Klein bureau in de woonkamer
Bij gebrek aan ruimte kun je ervoor kiezen om een kleine werkplek te creëren. Maak bijvoorbeeld een zwevend bureautje in de woonkamer, zodat je zoveel mogelijk ruimte bespaart. Trek de sfeer van de woonkamer door in de styling van de werkplek zodat de ruimte mooi in het geheel opgaat. Bekijk het stappenplan voor een werkplek in de woonkamer.

Tips voor het opknappen en hergebruiken van oude meubels

In drie stappen naar een mooi opgeknapt meubel.
Stap 1: Maak het meubel van tevoren altijd eerst goed stofvrij en maak het vervolgens goed schoon met Alabastine verfreiniger.

Stap 2: Voordat je gaat schilderen is het belangrijk om het meubel eerst goed te schuren. Dit kan met de hand, maar extra handig zijn multitools. Hiermee kom je net even beter in de lastige hoekjes van je meubelstuk. Dit is vooral handig als je aan de slag gaat met het opknappen van een meubel met veel details in het houtwerk. Door het meubel eerst op te schuren zorg je ervoor dat de verf beter hecht.

Stap 3: De leukste stap, schilderen! Je meubelstuk een nieuw leven in blazen gebeurt al snel met het kiezen van een nieuwe kleur. Tipje van de sluier: heb je geen zin om het meubelstuk eerst in de grondverf te zetten? Gebruik dan de Mooi Makkelijk Meubels lijn van Flexa. Dan heb je geen grondverf meer nodig! Deze lijn van Flexa kan je in iedere kleur laten mengen.

Tips voor het aanbrengen van sfeer in een zwart-witte badkamer

Tip 1: Voeg kleur toe aan een zwart-witte badkamer door de muren of het plafond te schilderen. Kies hierbij voor warme kleuren als tegenhanger van zwart en wit. Omdat de badkamer een vochtige plek is, is het belangrijk om de geschikte muurverf te gebruiken in deze ruimte. Deze speciale badkamer muurverf is in elke gewenste kleur te mengen.

Tip 2: Maak gebruik van natuurlijke materialen om extra sfeer te creëren in je badkamer. Denk hierbij aan hout, riet, rotan of bamboe. Maak bijvoorbeeld een plankje van hout of stop je handdoeken en badkamerspullen in deze mooie manden.

Tip 3: Voeg zachte items toe, zoals een kleed en mooie handdoeken. Dit zorgt ervoor dat je ruimte warm aanvoelt.

Tip 4: Tot slot - voeg planten toe en breng de natuur van buiten naar binnen.

Bekijk de uitgebreide blog voor de badkamer make-over van Marij.

Tips voor het stylen van een lange wand in de woonkamer

Tip 1: Benadruk de lengte van de muur door een lambrisering te schilderen en gebruik een multifunctioneel wandmeubel voor tegen de wand. Hiermee doorbreek je de lange wand. Of ga zelf aan de slag met een DIY wandmeubel.

Tip 2: Zet niet alle meubels tegen de wand aan, maar schuif en draai totdat er een speelse indeling ontstaat.

Tip 3: Wissel af met ronde vormen om de rechte lijnen in de woonkamer te doorbreken. Denk hierbij aan een ronde eettafel of salontafels.

Tip 4: Tot slot - maak gebruik van een room divider die je dwars tegen je lange wand zet. Dit kan een boekenkast zijn of een dressoir. Hiermee deel je de wand op in tweeën en creëer je gelijk twee hoekjes.

Bedankt voor al jullie leuke vragen! Ben je geïnspireerd? Ga ook zelf aan de slag! Veel succes. Voor meer interieurinspiratie kan je ons volgen op @karwei Instagram.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!