Badkamer make-over: opknappen en styling

Badkamer make-over: opknappen en styling

De badkamer is meestal niet een ruimte in huis die je om de zoveel tijd veranderd. Als je je badkamer aanpakt bij het kopen van een huis is dit vaak al een aardige investering, als het goed is voor een langere tijd. Dit was voor ons in ieder geval wel het geval toen wij ons huis kochten. Maar, na bijna 10 jaar vond ik het wel een keer tijd voor een mini make-over van onze badkamer!

Een goede basis

De badkamer werd flink aangepakt toen wij ons huis kochten. De complete (gedateerde) badkamer ging eruit! Er kwam ruimte bij door een muur door te breken waardoor er plek was voor een ligbad en dakraam en natuurlijk moest alles netjes worden betegeld en afgewerkt. We zijn nog steeds blij dat we hier destijds voor hebben gekozen! Bij de afwerkingen gingen we voor zwarte en witte tegels, best een veilige keuze die ik nu waarschijnlijk niet meer zou maken. Je smaak veranderd nou eenmaal door de jaren heen! De basis van onze badkamer is gewoon goed maar ik miste wel wat kleur en karakter in deze ruimte. Daarom besloot ik onze badkamer met relatief kleine ingrepen een nieuwe look te geven.

Zo maak je een kleurenpalet

Wanneer ik een make-over wil geven aan een bepaalde ruimte begin ik bijna altijd met het maken van een kleurenpalet. Wanneer je inspiratie gaat zoeken, gaat scheuren in magazines en plaatjes verzamelt op internet, komen hierbij vaak vanzelf bepaalde kleuren naar voren. Onbewust kies je beelden uit waarvan de kleuren en de stijl jou aanspreken. Of misschien gaat jouw voorkeur wel uit naar heel veel wit of naturellen, ook dat is een kleurenpalet! Na het verzamelen van inspiratie kies ik een aantal favoriete beelden uit. Hierbij zoek ik vervolgens kleurstalen en zo ontstaat er een palet. Voor deze make-over koos ik voor warme tinten als roze, bordeauxrood en geel waarbij okergeel de overhand heeft.

Plafond schilderen

Ik schilderde het plafond eerder al in een mintgroene kleur maar had nu juist behoefte aan een warme en meer uitgesproken kleur. Ik ben al jaren fan van de kleur Okergoud van Flexa, ik gebruikte deze kleur eerder al in onze slaapkamer. Nu de slaapkamer recent andere kleuren op de wanden kreeg, besloot ik de kleur Okergoud te gebruiken in de badkamer. Voordat ik kon starten met de schilderklus moesten er nog wel wat voorbereidingen worden getroffen. Omdat er een stukje van het stucwerk was beschadigd, vulde ik dit op met sneldrogende muurvuller. Ik liet dit goed opdrogen en schuurde het geheel weer glad. Daarna maakte ik het plafond goed schoon en stofvrij. Nadat ik de wanden en kozijnen had afgeplakt kon het schilderen beginnen!

Speciale verf voor in de badkamer

Omdat de badkamer een vochtige plek is, is het heel belangrijk om de geschikte muurverf te gebruiken in deze ruimte. Karwei heeft hiervoor speciale muurverf geschikt voor de badkamer die in elke gewenste kleur is te mengen! Muurverf voor in de badkamer is vocht doorlatend waardoor er geen schimmel zal ontstaan op de muur of op het plafond. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om te zorgen voor voldoende ventilatie in de badkamer. Ik schilderde het plafond twee keer en verwijderde de tape daarna direct.

Het complete plaatje

Met alleen een geschilderd plafond was ik er nog niet. Door ook met accessoires in warme kleuren te werken werd het plaatje compleet. Ik koos voor een klein vloerkleed in oudroze en gebruikte dit als een badmat. De fruitschaal van Karwei gebruikte ik om washandjes en bruisballen in te bewaren. Daarnaast koos ik voor natuurlijke materialen in de rieten manden, bamboe ladder en een houten badrekje. De kleine mandjes en een mat gouden bloempot pasten perfect in de nisjes voor wat extra opbergruimte. Door wat planten toe te voegen haal je de natuur een beetje naar binnen. Daarnaast vinden veel planten de badkamer een prettige plek vanwege de luchtvochtigheid en in dit geval het daglicht dat naar binnen schijnt.

De badkamer is door de kleuren en de afstyling een uitnodigende ruimte geworden waar ik persoonlijk erg vrolijk van word! Zeker in deze donkere periode is het fijn als het zonnetje binnen toch een beetje schijnt!

Geschreven door:

Marij Hessel

Hi! Ik ben Marij Hessel, stylist, verzamelaar en het gezicht achter de blog en shop “MY ATTIC”. Hier komen mijn liefde voor interieur, vintage, kleur, zelfmakers en groen samen. Bij Karwei geef ik je graag inspiratie op het gebied van wonen, klussen en DIY projecten. Enjoy!

Volg ons en mis niets!