Groen, groener, groenst: ga voor botanisch!

Groen, groener, groenst: ga voor botanisch!

Hoe meer planten, hoe beter! Planten fleuren niet alleen je huis op, het is ook nog eens heel erg gezond om thuis planten te hebben staan. Alle planten produceren zuurstof en bovendien zijn er ook kamerplanten die van nature een luchtzuiverende werking hebben. Van een grote Monstera tot een bananenplant of tropische hangplanten: kamerplanten staan mooi in elk type interieur! Maak een mooie mix van diverse soorten en formaten bladeren en combineer meerdere kleuren tot een vrolijk botanisch geheel. Ook in de tuin kan en mag het altijd groener. Voeg wat planten toe aan je schutting of maak je eigen ‘urban jungle’! Of je nou je huis, tuin of allebei wilt opfleuren met meer groen: laat je in dit artikel inspireren met onze botanische tips en DIY-klussen!

Creatief met planten in huis

Heb je thuis nog een stuk kale muur over die je graag zou willen opfleuren? Of heb je juist niet zo veel plek voor planten in je woonkamer? Tover een metalen stellingkast om tot plantenkast en bespaar veel ruimte. Zo creëer je een groene, botanische wand en heb je ook nog eens extra opbergruimte! Werk met verschillende soorten planten en bloempotten in meerdere formaten voor een speels effect. En waar geen planten staan, kun je bijvoorbeeld opbergmanden of boeken kwijt. Wees creatief en fantasierijk!

Is er geen plek meer op de grond of in de kast? Denk dan ook eens aan hangplanten! Hangplanten nemen minder ruimte in beslag en staan verrassend leuk. Deze planten kun je ook kwijt op plekken waar je anders niet veel mee doet, zoals boven een tafel of kast. De neppe plant van tegenwoordig is niet van echt meer te onderscheiden, dus als je niet zo goed bent in het in leven houden van je planten is er ook keuze zat. Alle andere benodigdheden voor de plantverzorging vind je natuurlijk gewoon bij KARWEI!

Verder creëer je met een aantal leuke plantenstandaards gemakkelijk een apart hoekje vol met groen. Door te kiezen voor standaards in verschillende hoogtes ontstaat er een speels effect. Gebruik dit om een loze hoek om te toveren tot een inspirerende plek of als afscheiding tussen de verschillende ruimtes binnen de woonkamer.

Ga zelf aan de slag!

Als je net als wij geen genoeg krijgt van deze botanische trend, bekijk dan ook vooral deze leuke en groene DIY ideeën!

Maak bijvoorbeeld je eigen multifunctionele plantenhanger met opbergruimte. Ideaal voor in de werkruimte of boven een bureau! Daarnaast staat hij net zo goed in de woon- of slaapkamer! Het voordeel van zelf creatief aan de slag gaan is ook dat jouw plantenhanger precies het formaat zal hebben dat past bij jouw situatie. Met behulp van onze stappengids maak je zo volledig zelf je eigen plantenhanger.

Heb je een kleine tuin of een muurtje dat wel wat groen kan gebruiken? Ga dan zowel binnen als buiten aan de slag met betongaas. Maak een simpel en strak raster waar je met s-haken, knijpers of touw leuke bloempotjes en andere dingen aan bevestigt. Zo ben je in een handomdraai verticaal aan het tuinieren! Maak je eigen botanische wand met kleine plantjes en cactussen en voeg er bijvoorbeeld kaarten aan toe van mooie herinneringen.

Tenslotte nog een leuke DIY plantenhanger zonder opbergruimte. Met minimale benodigdheden maak je zo een plateau waar je een of meerdere plantjes op plaatst. Gebruik de hanger binnenshuis of hang hem tegen de schutting aan!

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het KARWEI inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.