Verticaal tuinieren

Verticaal tuinieren

Heb je een kleine tuin en wil je toch graag lekker tuinieren? Dan is verticaal tuinieren de oplossing! Voor lekker veel groen in en om je huis, hoef je namelijk helemaal geen (grote) tuin te hebben. Een lege muur of stukje schutting is al meer dan genoeg om een oase van groen aan te leggen. Hoe dan? Door in de hoogte te werken! Met dit stappenplan laten we zien hoe simpel verticaal tuinieren is. Met dit DIY tuinproject kun je bijvoorbeeld een handig kruidenrek maken voor buiten!

Wat heb je nodig voor het verticaal tuinieren?

Noem het creabea, urban gardening of gewoon slim omgaan met beperkte ruimte. Voor deze DIY heb je een (of meerdere) tuinplank(en) nodig, een boor, ijzerdraad, kunststof bloempotten en stevige haken om de planken op te hangen. In de bouwmarkt kun je een tuinplank in meerdere delen laten zagen.

stap 1

Boor de gaatjes

Boor twee gaatjes in elke bloempot en teken vervolgens op de plank waar je de gaten moet boren.

stap 2

Bevestig de potten

Bevestig de potten met ijzerdraad aan de plank. Haal het ijzerdraad door de gaten in de plank en de potten heen. Draai dit aan de achterkant van de plank stevig vast.

stap 3

Bevestig een haak aan de achterzijde

Schroef een stevige haak bovenaan de achterzijde van de plank zodat je deze kunt ophangen aan een muur of schutting. Wil je echt goed de hoogte in? Houd de plank dan in één stuk. Zo kun je hem ook tegen de muur zetten zonder hem op te hangen.

Benodigdheden

Nog meer ideeën voor een kleine tuin of balkon

Niet alleen verticaal tuinieren is de oplossing voor een kleine tuin. We hebben meer inspirerende tips en ideeën voor buiten. Ga aan de slag en geniet van jouw tuin of balkon. Hoe groot deze ook is.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!