5x leuke DIY ideeën voor de tuin!

5x leuke DIY ideeën voor de tuin!

We inspireren je graag met leuke klusideeën voor in de tuin. Wil je zelf aan de slag? We hebben 5 DIY ideeën verzameld voor ieder budget en ieder klusniveau. Van plantenbak tot tuintafel, van speelhuisje tot plantentrolley. Welke past bij jou in de tuin of op je balkon?

1: Speelhuisje met krijtbord en zandbak

Blogger Tanja van Hoogdalem ging aan de slag voor haar neefje. In dit stappenplan legt ze uit hoe je zelf een speelhuisje met krijtbord en zandbak maakt. Een leuke variant op de standaard zandbak en een originele manier om een speelhoekje voor kinderen in de tuin te creëren.

2: Maak een houten plantentrolley

Op zoek naar een nieuwe plantenbak? Maak hem dit keer zelf! Door de handige wieltjes aan de onderkant, kun je hem gemakkelijk verplaatsen.

3: Recycle je oude tuintafel

Heb jij een oud meubelstuk in de tuin of op je balkon? Niet te snel weggooien! Wie weet kun je het nog een mooi tweede leven geven! Je kunt een oude, vervuilde tuintafel bijvoorbeeld betegelen om de tafel op te knappen.

4: Verticaal tuinieren doe je zo

Voor lekker veel groen in en om je huis, hoef je helemaal geen (grote) tuin te hebben. Een lege muur of stukje schutting is al meer dan genoeg om een oase van groen aan te leggen. Hoe dan? Door in de hoogte te werken!

5: Hoge plantenbak met huisnummer

We hebben genoeg ideeën voor een DIY plantenbak. Deze hoge plantenbak met huisnummer is ideaal voor in de voortuin. En je kunt deze zelf in een paar simpele stappen maken.

Ben je op zoek naar nog meer inspirerende DIY ideeën? Bekijk hier onze DIY ideeën en tips voor binnen en buiten.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!